1202 vizualizări 3 nov 2019

Primarul Gabriela Firea a spus despre Ludovic Orban că i se pare „de o obrăznicie fără precedent”, pentru că se plânge că social-democraţii nu vin să voteze Guvernul.

„Mi se pare de o obrăznicie politică fără precedent să ai o obsesie pentru PSD, să pronunţi într-o declaraţie de 3 minute de aproape 15 ori PSD, PSD, PSD, ca o morişcă, să demonizezi PSD, să spui că e răul absolut şi că oamenii incapabil au fost la guvernare, iar ei au dărâmat acel guvern, dar pe urmă să te plângi pesedişti că nu vin oamenii PSD să voteze guvernul...”, a spus Firea, la Antena 3.

Firea a amintit de momentul în care Ludovic Orban le-a cerut colegilor din PNL să „le dea în cap pesediştilor”, iar acum li cere acestora să voteze Guvernul.

„Ei (PNL - n.r.) au dat guvernul jos spunând că au o strategie, au în plan şi românilor le va fi mult mai bine. Iar ei acum, aşa cum spunea domnul Orban acum câteva luni, iau parul şi dau un capul pesedistului, parlamentarului pesedist, că domnul Orban îi îndemna pe membrii PNL <luaţi ghioaga în judeţ, luaţi parul şi daţi-le în cap pesediştilor>. Practic suntem în situaţia în care îl văd pe domnul Orban că îi obligă pe pesedişti să se ducă să voteze acele persoane care nu sunt aşa cum ne-au prezentat, că vor veni nişte miniştri extraordinari, cu un CV greu de egalat şi nişte persoane la care nu ai nimic de comentat. Dimpotrivă, foarte mulţi dintre ei sunt foarte slabi şi s-a văzut asta în comisii”, a spus Firea.

Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban sunt necesare minim 233 de voturi.

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor două camere ale Legislativului, votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.

 

Citește și: