95 vizualizări marţi, 10:58

„Daca ar fi doar jigniri.. dar sunt si umilinte si masuri nedrepte pe care le-a luat sau le pregateste guvernul PNL. Las si eu aici o opinie argumentata: Motivul real al anticipatelor este că PNL nu vrea să majoreze punctul de pensie şi salariile din învăţământ. De aceea vrea alegeri înainte de 1 septembrie, ca să nu deconteze electoral. Pe de altă parte, „opţiunea” de a creşte vârsta de pensionare la 70 de ani este o mare înşelătorie”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

 

Potrivit primarului, în prezent un pensionar poate lucra astfel încât să beneficieze atât de salariu, cât şi de pensie.

„Înşelăciunea din varianta PNL este că, dacă optezi să munceşti până la 70 de ani, va TREBUI să renunţi la pensia la care ai dreptul pentru că ai contribuit. Deci TE OBLIGĂ fie să renunţi la pensie, fie să renunţi la salariul! În mod natural, alegi salariul pentru că e mai mare. Deci, ajungi să lucrezi până la 70 de ani”, a mai scris primarul Capitalei.

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, recent, că există un proiect care prevede posibilitatea angajaţilor să opteze pentru a lucra până la vârsta de 70 de ani, dar a apreciat că România nu este pregătită pentru acest lucru.

 

Citește și: