318 vizualizări 3 nov 2019

Primarul general Gabriela Firea a declarat, duminică seara, la antena 3, că social-democraţii nu vor fi prezenţi luni, pentru a asigura cvorum şi nu vor vora Guvernul Orban.

„Decizia a fost foarte clară, luată în cadrul Comitetului Executiv. Nu este responsabilitatea şi datoria noastră faţă de români să mergem să votăm Guvernul Orban, pentru simplul motiv că acum nu vorbim despre un guvern de dreapta şi un guvern de stânga, ci vorbim de un Guvern care se pregăteşte să vină al austerităţii. Cu alte cuvinte, niciun parlamentar al PSD nu poate să contribuie ca acest guvern să ajungă cât mai repede la Palatul Victoria. Cele şase partide care şi-au dat mâna pentru a trânti guvernul cred că acum sunt responsabile şi trebuie să facă toate demersurile politice pentru a avea şi cu cvorum şi vot”, a spus Gabriela Firea.

Firea este de părere că social-democraţii nu vor vota Guvernul Orban, pentru că gestul ar fi „sinucigaş”.

„Nu înţeleg de ce sunt sunaţi în continuare parlamentarii PSD şi rugaţi să vină mâine (luni – n.r.) în Parlament. (...) Sunt, într-adevăr, tot felul de zvonuri şi informaţii de culise care au mai degrabă rolul de a dezarma pe unii dintre colegii mei în sensul să se creeze impresia că va fi un val uriaş de parlamentari PSD care vor veni în sală pentru a asigura cvorumul, poate că vor şi vota. Nu este adevărat! În primul rând, dacă ţin la propria lor carieră politică nu au cum să facă acest gest pentru că este sinucigaş. Cum se vor mai duce în judeţele lor să spună <Eu am votat Guvernul Orban, care va tăia pensii, va tăia salarii>. De asemenea, va creşte fiscalitatea, factura pentru români va creşte, pentru că scrie în programul de guvernare. Spitalele se vor închide pentru că scrie că se vor comasa, iar comasarea înseamnă închiderea unor secţii şi a unor spitale. Deci practic şi-ar face rău lor şi atunci şi doar din instinct de supravieţuire politică şi tot nu au cum să voteze”, a mai spus Firea.

Pentru a putea fi învestit Guvernul Orban sunt necesare minim 233 de voturi.

Potrivit calendarului aprobat de conducerea celor două camere ale Legislativului, votul pentru învestirea Guvernului Orban urmează să fie dat în plenul reunit al Parlamentului luni, de la ora 14.00.

 

Citește și: