Sorina Ionaşc
26155 vizualizări 22 nov 2012

Aflat la Bruxelles pentru summit-ul dedicat bugetului UE, Traian Băsescu a fost prezentat de serviciul de media al Comisiei Europene, care transmite informaţiile oficiale, drept premierul României. Este vorba de prezentarea filmuleţului de sosire, care a fost pe site-ul oficial prezentat sub titulatura, "Arrival of Traian BASESCU, Romanian Prime Minister". Greşeala a fost corectată ulterior.

Cu toate că este vorba despre o greşeală, nu este pentru prima dată când Traian Băsescu este prezentat ca premier. La summit-ul NATO din aprilie 2012, de la Chicago, pe site-ul oficial al evenimentului la care s-au reunit liderii mondiali, în dreptul fotografiei cu preşedintele era scris "premierul României", aflat în funcţie din 2004.

Mai mult, Băsescu a fost numit, de mai multe ori, "prim-ministrul României" în cadrul unor întâlniri de la Bruxelles şi Strasbourg.

Nici premierul Victor Ponta nu a scăpat de această "greşeală". Când acesta a participat la Consiliul European din iunie 2012, după disputele cu Traian Băsescu, jurnaliştii străini l-au strigat atunci "Mister President of România".

Preşedintele Traian Băsescu se află la Bruxelles pentru o întrevedere cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, şi preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pe tema propunerii de buget al UE pentru 2014-2020. Tot astăzi, preşedintele va participa la reuniunea Consiului European.

 

Citește și: