Gabriel Pecheanu
5647 vizualizări 9 ian 2019

De această dată, verbul ”a devansa” la gerunziu i-a dat premierului peste cap exprimarea, chiar în momentul în care se lăuda ca România e mai tare decât Franţa, Germania sau Italia la dinamica exporturilor totale. Nici încercarea de a se corecta nu a fost prea reuşită, Dăncilă continuând să se bâlbâie.

”România se situează pe locul şapte în ceea ce priveşte dinamica exporturilor totale, DEVASTÂND... ăăă, devasând... devansând state puternice, precum Franţa cu 4,6%, Germania cu 4,1% sau Italia, cu 3,8%”, a spus Viorica Dăncilă la începutul şedinţei de guvern.

La începuturile carierei, Viorica Dăncilă a fost profesoară la liceul din Videle, însă preda materii tehnice, cum ar fi ”Maşini şi utilaje în foraje extracţie”, ”Organizarea producţiei şi a muncii în întreprinderi şi legislaţie economică” sau ”Probe producţie şi reparaţii sonde”, scriau reporterii site-ului vice.com, într-un reportaj pe urmele premierului.

Mereu atent cu astfel de ocazii, preşedintele PMP Eugen Tomac a ironizat, imediat, pe Facebook, gafa Vioricăi Dăncilă:

”Face ce face şi iar greşeşte! Nici să citească un text scris de alţii nu e în stare! Tanti premier, matuşică Viorica, nu mai bine mergi în pădure şi ne laşi? Auzi la ea, Romania ”devastează” state puternice...”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

Din cauza organizării pentru evenimentele legate de preşedinţia Consiliului UE, Viorica Dăncilă riscă să îl supere şi pe şeful său de partid. De miercuri, paza şi protecţia premierului Viorica Dăncilă au fost din nou preluate de ofiţerii SPP, pe care Dragnea îi acuza că îl informează tot pe şeful lor, generalul Lucian Pahonţu, considerat de liderul PSD drept coordonatorul Statului Paralel. Ea renunţase la serviciile SPP la începutul mandatului, odată cu ceilalţi miniştri ai guvernului.

”Începând de astăzi (miercuri - n.r.) doamna premier beneficiază de paza şi protecţia ofiţerilor SPP. Doar dânsa, nu şi ceilalţi miniştri. Nu este sigur dacă paza şi protecţia SPP operează doar în perioada reuniunilor ocazionate de preşedinţia română a Consiliului UE,” au precizat surse oficiale pentru Mediafax.

 

Citește și: