Clarice DINU
2496 vizualizări 19 iul 2012

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a declarat astăzi, la GÂNDUL LIVE, că nu a fost membru al PCR, înainte de 1989, însă fiind olimpic a ajuns să reprezinte "liceul în structurile elevilor asociate UTC".

CLICK AICI PENTRU VIDEO

"Membru al Partidului Comunist nu am fost, premiant la şcoală da. Fiind unul dintre olimpicii liceului, s-a ajuns la această situaţie în care şeful de promoţie să reprezinte liceul în structurile elevilor asociate UTC, fără ca aceasta să însemne activism politic sau militantism politic comunist. Nu presupunea niciun angajament formal sau informal de o natură oarecare. Era pur şi simplu modul de exprimare a partidului unic către elevi. Această chestiune a încetat la 18 ani. Nu am fost membru al Partidului Comunist", a spus fostul premier, adăugând că "toată lumea era în UTC, cu excepţia celor care aveau probleme nu atât de învăţătură, cât de natură disciplinară".

Referindu-se la acuzaţiile pe această temă, care i se aduc de adversarii politici, Ungureanu a comentat că "genul ăsta de socoteală cu istoria este cel puţin nedrept". "La 20 şi ceva de ani de la 1989, să-ţi pui problema relaţiei cu România comunistă, România lui Nicolae Ceauşescu,  mi se pare neproductiv", a mai spus fostul premier.

Citește și: