Clarice DINU
19915 vizualizări 13 nov 2012

Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu susţine că Victor Ponta nu va mai obţine un mandat de şef al guvernului după alegeri, sugerând că mutarea va fi făcută chiar din interiorul USL.

Întrebat la GÂNDUL LIVE dacă din punctul său de vedere Ponta va fi premier şi după 9 decembrie, Ungureanu a răspuns: Evident nu. Nu participă la anumite zile de naştere. Impresia pe care o am este că actualul premier ştie că nu va mai fi premier după 9 decembrie. Loviturile vin de unde nu te aştepţi. Există condiţii mai mult sau mai puţin vizibile pentru a obţine statutul de candidat.
Domnia sa sigur ştie. (...) Luaţi-o ca o anecdotă. Ce se întâmplă în cadrul USL pune semne de întrebare despre cum va reuşi să reziste USL după 9 decembrie".

URMĂREŞTE AICI EMISIUNEA GÂNDUL LIVE - INVITAT MIHAI RĂZVAN UNGUREANU

Cât priveşte declaraţiile preşedintelui Traian Băsescu potrivit căruia după alegeri va desemna un premier "în interes naţional", fostul premier a apreciat că "interesul naţional se recunoaşte în respectarea Constituţiei".

"Vă pot spune, din punctul meu de vedere, că desemnarea premierului va ţine cont de prevederile constituţionale. Respectarea Constituţiei e în interesul naţional. Care va fi persoana primului ministru, cred că în momentul de faţă interesează mai puţin. (...)
Interesul naţional se recunoaşte în respectarea Constituţiei. Constituţia este foarte clară în ceea ce priveşte desemnarea premierului", a spus Ungureanu.

MRU a adăugat că Legea fundamentală "oferă capacitatea preşedintelui de a desemna premierul", precizând că se face vorbire de partide atunci când este invocată majoritatea de 50l a sută plus unu rezultată din alegeri.

Întrebat dacă ARD are o variantă de premier în acest moment, Ungureanu a spus: "nu suntem în situaţia asta. În momentul de faţă luptăm ca ARD să poată forma o coaliţie de guvernare după 9 decembrie".

Lista de lux, "o minciună ordinară, o înscenare"

Mihai Răzvan Ungureanu a răspuns şi acuzaţiilor potrivit cărora în perioada în care a fost premier a comandat o serie de produse de lux. Lista apărută în presă, a spus fostul premier, "este o minciună ordinară". Mai mult, consideră el nu este exclus ca acest scandal să aibă legătură cu nemulţumirea unor politicieni creşterea procentelor sale.

"E o minciună ordinară, o înscenare nedemnă pentru clasa politică românească. Faptul în sine nu e adevărat. Niciodată nu am comandat şi folosit asemenea lucruri. V-aduc aminte de multe alte zvonuri, fragmente de stenograme: să-l lovim pe Ungureanu, Ungureanu nu ştiu câte procente a crescut...", a mai spus Ungureanu.

Citește și: