1490 vizualizări 17 mai 2012

Încurajarea transportului în comun va decongestiona traficul, dar va fi şi o soluţie pentru locurile de parcare, mai ales din centrul Capitalei, au susţinut, în emisiunea GÂNDUL LIVE, candidaţii la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană (PDL) şi Nicuşor Dan (independent).

Cei doi nu au căzut de acord însă când a venit vorba despre gratuitatea transportului în comun. Silviu Prigoană a afirmat că aceasta este o necesitate, în vreme ce Nicuşor Dan a spus că nu poate fi suportată de la bugetul Primăriei Generale suma de 350 de milioane de lei, cât ar costa o asemenea măsură.

Soluţiile candidaţilor

"În momentul de faţă există o ocupare a domeniuli public de aproximativ 8.000 de parcări care sunt gestionate de băieţii ăia care vă fac cu mâna şi vă cer 5 lei ca să nu vă zgârâie maşina. Plata trebuie să se facă prin SMS. Nu e necesar să se construiască noi poarcări. E parcarea de la Unirea pe şase nivele care are gradul de ocupare aproape zero. Parcările din zona centrală vor fi marcate şi veţi plăti parcarea. Lumea va avea inteligenţa să nu se mai ducă cu maşina la muncă pentru că îl costă 1000 de ron pe lună parcarea. Se va duce la muncă cu autobuzul", a spus Prigoană.

Nicuşor Dan a precizat că din datele statistice în Bucureşti sunt 1,5 milioane de autoturisme. "Este iluzoriu să crezi că poţi face în Bucureşti 1,5 milioane de locuri de parcare. Soluţia ţine de regândirea traficului auto. Trebuie spus ferm că într-un oraş european de dimensiunea Bucureştiului lumea nu poate să circule cu autoturismul. Trebuie încurajat transportul în comun", a spus Nicuşor dan. El a adăugat că este nevoie finalizarea şoselei de centură, iar o altă soluţie, şi cea mai ieftină, este metroul uşor pe infrastructura CFR.

Citește și: