Gabriela Antoniu
Monica Mihai
7221 vizualizări 19 feb 2019

“Domnul Liviu Dragnea şi el e în campanie electorală. A început pe şest. Campania aceasta a început după şedinţa de consiliu din decembrie. Şi postura pe care merge el - am înţeles că consilierii sunt israelieni - este aceasta: el, Liviu Dragnea, este un om care n-are putere, aţi observat? El cere, el personal... nu poate. Pe de o parte Guvernul nu-l mai ascultă, aţi observat, nu?” a afirmat Ion Cristoiu.

Jurnalistul subliniază că astfel, Dragnea s-a pregătit pentru a contracara reproşurile din partea electoratului că e totuşi şeful PSD, partidul de guvernământ, şi ar fi trebuit să se impună.

“Da, dar când vrei să candidezi, vii cu... că altfel vine poporul şi spune ”Domnul Dragnea, păi nu eraţi şef?”. ”Nu eram domnule şef, aţi văzut cât de mult m-am... aţi văzut, până şi Comisia de Buget Finanţe mi-a respins...” Da? (...) E în postura de victimă,” a explicat Cristoiu, referindu-se la amendamentele lui Dragnea privind tăierea bugetelor serviciilor pentru a redirecţiona banii către programe de sănătate.

Totodată, acesta a subliniat că pentru succesul unei campanii prezidenţiale, soluţia victimizării, a plasării în opoziţie faţă de propriul partid este pentru Dragnea o metodă facilă de a preveni sancţiunile din partea electoratului.

“Ca să poţi să câştigi într-o campanie electorală prezidenţială e mult mai uşor să fi în opoziţie, adică vii şi spui, eu n-am putut să fac, altfel vine poporul şi spune: ”Dragnea de ce să te votăm, c-ai fost la putere?” Şi Dragnea spune: ”Eu, Doamne fereşte! N-aţi văzut?” E în opoziţie în propriul partid. Nu, el nu poate să facă nimic, săracul, şi atunci sigur că trebuie să-l votăm”, a mai spus Ion Cristoiu.

Foto: Hepta

Citește și: