Cristian ANDREI
2479 vizualizări 31 oct 2011

Mircea Geoană a intrat din nou în vizorul conducerii PSD care-l cheamă să dea explicaţii după ce l-a criticat pe Ion Iliescu, dar şi pentru alte luări de poziţie care i-au deranjat pe liderii social-democraţilor. Propunerea privind tragerea la răspundere a lui Geoană a venit astăzi chiar din partea lui Iliescu despre care fostul şef al PSD a spus, într-un interviu acordat Mediafax, că nu poate accepta alţi lideri în afară de el şi, mai ales, că "are o răutate adunată în timp, pe care nu găseşte înţelepciunea să o reprime".

Iniţial, în timpul discuţiilor o variantă era ca preşedintele PSD, Victor Ponta, secretarul general, Liviu Dragnea, şi şeful Consiliului Naţional, Adrian Năstase să aibă o discuţie lămuritoare cu Geoană. În final însă s-a decis ca acesta din urmă să fie chemat să dea explicaţii în următoarea şedinţă a Biroului Permanent Naţional.

"Omul ăsta a avut o sancţiune pe linie de partid, dar după ce i-a expirat are o agendă proprie. Situaţia nu mai poate fi lăsată aşa. El este preşedintele Senatului, mandatat de PSD şi nu în nume personal. Nu trebuie să aibă o agendă proprie. El tot vorbeşte despre unitate când merge cu o agendă personală. Situaţia trebuie reglementată în cadrul activului de partid şi de aceea a fost chemat la o discuţie cu conducerea PSD ca să vedem ce vrea să facă", a declarat, pentru gândul, Ion Iliescu.

Agenda personală a lui Mircea geoană a fost invocată şi de preşedintele PSD Victor Ponta care a declarat, la Interviurile Gândul, că nu înţelege în numele cui dă mesaje Geoană.

Citește și: