12 vizualizări 22 dec 2008

O înregistrare a unei convorbiri telefonice a lui Miron Mitrea cu un coleg de partid, apărută duminică în presă, aruncă PSD într-un nou război intern. Potrivit înregistrării postată pe site-ul Evenimentului zilei şi furnizată de un anonim, Mitrea ameninţă că o să-şi înfigă “colţii” în “beregata” lui Mircea Geoană până când îl va “rupe”. Discuţia s-a purtat vineri, când Mitrea a fost un car de nervi din cauză că Mircea Geoană i-a refuzat vicepreşedinţia Senatului, pe care i-a dat-o, în schimb, lui Dan Voiculescu.

Vineri. Ce spune Mitrea în înregistrare

„Cu Geoană am probleme. Mi-am băgat dinţii în beregată şi nu-i mai scot. Asta e!... La următoarea şedinţă mai atac o dată, mai atac o dată şi mai atac o dată, până îi rup. Că n-au nimica, nu mai au niciun sprijin”
„Eu am zis că vreau să candidez... Tu mă ştii că-s încăpăţânat. Bineînţeles!... Nu ştiu... Dacă e un protocol semnat, el nu e valabil. Şi supune el la vot... Bă, dacă faci vot, fă-l secret, nu vot deschis, să fie frică la el. Şi ăia 30 de zăpăciţi... Eu am plecat. Am văzut că nu mă lasă... Au votat 30 de papagali. Papagali... oameni simpli, pe care i-a păcălit Geoană"

Luni dimineaţă. Ce spune Geoană după ce a auzit ce spune Mitrea despre el

„Cred că este o jignire nemeritată la adresa partidului şi a colegilor de partid. Cred că este un gest cel puţin neelegant şi sunt convins că la nivelul partidului şi al colegilor s-a format o opinie defavorabilă".

„ Mă simt în formă maximă, dar sunt mâhnit de faptul că există astfel de epitete la adresa unor colegi de partid. Eu pot să înţeleg că a existat ceva dezamăgire după votul din Senat, dar totuşi suntem oameni civilizaţi şi colegi de partid".

Luni după-amiază. Ce spune Mitrea despre înregistrare şi despre ce spune Geoană că o să i se întâmple

„Nu ştiu cât de adevărată este (convorbirea apărută, n.r.), probabil că este, în mare parte, pentru că eram foarte, foarte furios. Înregistrarea s-a făcut din exterior, pe hol, cu o cameră d'asta deşteaptă".

Dacă se teme că va fi exclus din PSD? "Asta la Partidul Comunist. Eu am fost membru în Partidul Comunist, ştiu cum e".

De ce era furios? "Am început să obosesc, din cauza jocurilor astea de culise din politică. Totul era aranjat dinainte“.

„Au votat 30 de papagali. Papagali... oameni simpli, pe care i-a păcălit Geoană" - Miron mitrea

Citiţi în ediţia de astăzi şi:

În Kiseleff şi Modrogan, avalanşă de „atârnători” dornici de funcţii

Guvernul Boc a fost uns de Patriarh şi 324 de aleşi,

Economiştii: Afaceriştii se uită la măsuri concrete, nu la programe

Băsescu despre Guvern: „Îmi văd visul cu ochii“

 

Citește și: