Indira Crasnea
Eliana Radulescu - Mediafax
266 vizualizări 28 sep 2013

PSD a fost "extraordinar de culant, elegat, calm, respectuos" faţă de "colegii liberali", această atitudine fiind expresia dorinţei de a păstra o majoritate guvernamentală "operaţională" şi o coaliţie "funcţională", a declarat, sâmbătă, senatorul PSD Mircea Geoană.

Geoană a spus că, "dacă ar fi după interesul PSD" ar trebui să existe un "sistem electoral simplu, în care primul să ia tot, de sus pânâ jos", dar că "nu este bine ca un partid ca PSD, care a câştigat "totul în România" să devină "atât de dominant".

Întrebat dacã proiectul de regionalizare, prin care se propune ca guvernatorul să fie ales indirect, de către primari şi preşedinţii de consilii judeţene, care i-ar dezavantaja pe liberali, Geoană a arătat că, personal, şi pe el l-a "deranjat" sistemul paritar între PSD şi PNL, când a fost făcut USL.

"Pe mine m-a deranjat ca pesedist, suntem de două ori talia PNL, şi am acceptat pentru avea un echilibru şi pentru a putea avea un parteneriat de lungã durată cu un sistem dezavantajos pentru noi. A fost extrem de multă supărare în PSD: De ce sã împăţim cu un partener care este jumătate talia noastră", a spus acesta.

Senatorul a menţionat că PSD a fost "mai mult decât elegant" în relaţia cu liberalii şi cã social-democraţii au lăsat de la de la ei, pentru că au vrut să confirme o relaţie solidă, pe termen lung, care este în continuare necesară pentru România.

Chestionat dacã nemulţumirea legată de paritate mai există în interiorul PSD, Mircea Geoanã a răspuns: "Chiar dacă au mai fost şi sunt nemulţumiri
în relaţia cu liberalii, le-am ţinut în interior, am încercat şi conducerea partidului a încercat să le rezolve prin dialog, uneori mai direct, alteori mai amical".

"PSD este un partid foarte mare care are un fel de înţelepciune colectivă şi, chiar dacã ceva nu ne convine, înţelegem că existã un interes superior, acela de a crea un front comun împotriva lui Traian Băsescu şi a regimului Traian Băsescu. Ar fi o decizie nefericită sã înceapă deja lupta pentru împărţirea puterii până când regimul Bãsescu nu va fi fost evacuat cu totul din România", a conchis Mircea Geoanã.

 

 

Citește și: