Cătălina Mănoiu
1685 vizualizări 4 iul 2016

"(...)Nu îi spunem nu, ba ne-o dorim. Ne dorim să funcţionăm pe aceeaşi lungime de undă pe cât mai multe proeicte de lege sau subiecte care se vor discuta în sesiunea din toamnă. Asta nu înseamnă că vom face vreo alianţă cu vreunul dintre partidele menţionate (PSRO şi PND-n.r.). Vom avea colaborări punctuale, la nivel parlamentar, în sesiunea din toamnă, dar în alegeri vom merge singuri", a răspuns copreşedintele PNL Alina Gorghiu, întrebată dacă PNL va încheia protocoale de colaborare parlamentară cu PSRO şi PND.

"Am dialogat foarte civilizat cu liderii acestor partide. Sunt convinsă că acest dialog va continua în ciuda disperării liderilor de stânga care s-au apucat să colecteze la bucată parlamentari", a mai spus Gorghiu, referindu-se la faptul că parlamentari UNPR au început să treacă la PSD, imediat după informaţiile privind o eventuală fuziune prin absorbţie a UNPR cu PNL.

La rândul său, copreşedintele PNL Vasile Blaga a afirmat că protocoale de colaborare parlamentară vor fi făcute şi după alegerile parlamentare.

"Protocoalele de colaborare parlamentară se fac după alegeri, toate la timpul lor, pentru a crea majorităţi. Să vedem cine intră în Parlament, care este scorul fiecăruia. Aşa este corect şi aşa s-a făcut întotdeauna şi nu mai în România", a spus Vasile Blaga, răspunzând la aceeaşi întrebare.

Citește și: