Petriana Condrut
318 vizualizări 14 nov 2018

Klaus Iohannis a anunţat, marţi, cu câteva ore înainte de semnarea decretului, că va lua o decizie rapidă referitor la propunerea pentru Afaceri Europene.

"Acum câteva săptămâni făceau mare tam-tam cu remanierea guvernamentală. Văd că acum se face remaniere cu ţârâita, adică unul câte unul să plece. Se pare că voi primi două propuneri, dintre care una va fi analizată foarte repede. E vorba de ministrul delegat pentru Afaceri Europene, totuşi ne pregătim pentru preluarea preşedinţiei Consiliului UE. Nu ştiu de ce a demisionat domnul Negrescu, cert e că nu avem ministru în ajunul preşedinţiei. Propunerea făcută mi se pare una pe care o voi citi în notă pozitivă. Cu domnul Ciamba am colaborat bine până acum şi cred că e important să dau o rezoluţie pentru această propunere, ca să ne mişcăm odată", a declarat Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni.

Victor Negrescu a demisionat vineri din funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene, propunerea PSD de înlocuitor fiind în persoana lui George Ciamba, secretar de stat.

Secretarul de stat în MAE, George Ciamba, este în Ministerul Afacerilor Externe din anul 1990, timp în care a ocupat mai multe funcţii.

Potrivit informaţiilor furnizate de site-ul Ministerului Afacerilor Externe, George Ciamba lucrează în acest minister din decembrie 1990. Din noiembrie 2012 a fost secretar de stat. Înainte de preluarea portofoliului de secretar de stat pentru Afaceri Europene, George Ciamba a fost ambasador al României în Republica Elenă (2005-2012). În februarie 2016 a fost eliberat din funcţia de secretar de stat la MAE, iar în ianuarie 2017 iarăşi a fost numit secretar de stat în MAE.

foto: Hepta

Citește și: