Ana Petrescu
295 vizualizări 23 iul 2019

„Prea multe nu sunt de făcut, decât să luăm act de această decizie, noi avem şi noi mâine (miercuri - n.r.) o şedinţă în partid delegaţie permanentă, în care probabil că vom da un vot în această direcţie. Ce vreau eu să spun însă este că eu şi colegii mei suntem dezamăgiţi de modul cum a evoluat să spunem acest subiect al desemnării unui candidat pentru alegerile prezidenţiale. De mai mult de un an de zile totuşi vorbim în spaţiul public că această coaliţie de guvernare ar trebui să aibă un candidat comun, pentru a îşi maximiza şansele de a câştiga alegerile prezidenţiale, adică pentru noi nu a existat niciodată altă ţintă decât câştigarea alegerilor prezidenţiale şi bineînţeles am stabilit ca şi criteriu de desemnare a candidatului sondajul, să facem sondaje, să facem analize să discutăm că aşa e în coaliţie cu partenerii şi ajungi la o concluzie”, a declarat Andrei Gerea, marţi, la Antena 3.

Întrebat dacă este dezamăgit de modul în care s-a luat decizia cu privire la prezidenţiabil, Gerea a răspuns: „De procedura în care eu cel puţin, sau modul în care s-a desfăşurat această desemnare din partea partenerilor noştri pentru că practic noi nu am mai ţinut cont exact de ce vorbim de un an de zile şi noi şi ei şi anume hai să vedem ce sondaje facem, cum facem să desemnăm cel mai bine poziţionat candidat în aşa fel încât să avem şanse să câştigăm alegerile şi vă dau un exemplu”.

Vicepreşedintele ALDE a adăugat că, în cazul în care ar ajunge în turul doi, ar fi nevoie şi de voturi din partea Opoziţiei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale de la toamnă.

„Vă răspund şi vă şi motivez, după cum vedeţi chiar dacă ultimele sondaje şi interne, adică o dată vis a vis de cum ar vedea membrii noştri şi ai ALDE şi ai PSD, nu numai electoratul, cei care au fost alături de noi, dar toţi merg pe ideea acestui candidat comun şi toţi sau marea majoritate merg spre Călin Popescu Tăriceanu ca şi candidat cu şanse şi ideea este următoarea, în turul doi, să zicem că ajungem în turul doi, avem nevoie de voturi şi din partea actualei opoziţii ca să poţi să câştigi alegerile prezidenţiale”, a conchis Andrei Gerea.

Viorica Dăncilă a fost desemnată, marţi de către social-democraţi, să fie candidatul formaţiunii, la alegerile prezidenţiale au declarat surse din PSD, pentru MEDIAFAX.

Citește și: