Firuta Flutur
Tibi Bujdei - Mediafax
1932 vizualizări 22 iun 2016

Consiliul Judeţean Suceava s-a constituit, miercuri, după alegerile din 5 iunie, fiind format din 21 de consilieri judeţeni PNL şi 16 consilieri judeţeni PSD.

Deputatul PSD Ioan Stan, ales consilier judeţean, a renunţat la mandat, iar alţi doi consilieri aleşi din partea PNL, Vasile Ilie, fost lider al grupului liberal în mandatul 2012-2016 şi fostul director al DSVSA Suceava, Octavian Ilisoi, au renunţat la mandat.

În urma votului, Gheorghe Flutur a fost ales preşedinte al CJ Suceava cu 21 de voturi, iar Gheorghe Niţă şi Viorel Seredenciuc, consilieri liberali au fost aleşi vicepreşedinţi ai CJ Suceava, în timp ce candidaţii PSD au obţinut câte 16 voturi.

Flutur a mai fost preşedinte al CJ Suceava în mandatul 2008-2012, când a fost ales prin vot uninominal. El a pierdut în 2012 alegerile pentru funcţia de preşedinte al CJ Suceava care a fost câştigată de Cătălin Nechifor, liderul PSD Suceava.

Gheorghe Flutur a mulţumit echipei care a încheiat mandatul şi a dat asigurări că tot ceea ce s-a făcut bun va fi continuat, dar că e nevoie de repornirea judeţului.

Totodată, Flutur a făcut apel la unitate a consilierilor judeţeni indiferent de opţiunile politice pentru bunul mers al judeţului pentru că e nevoie de „construcţie, soluţie şi mai puţin contradicţie”.

Fostul preşedinte al CJ Suceava, Cătălin Nechifor, a fost desemnat liderul grupului PSD din Consiliul Judeţean.

Citește și: