Anca Olteanu
391 vizualizări 26 oct 2016

„Eu l-am încurajat să o facă, dacă doreşte să facă politică. Eu am mai spus, cred că e un lucru bun să fie miniştri, secretari de stat, oameni tineri care se angajează în politică. L-am încurajat şi îi doresc sincer mult succes”, a declarat, miercuri, Dacian Cioloş.

Întrebat dacă are pregătită o nominalizare pentru mandatul de la Fondurile Europene, premierul a spus că va fi „cineva din interiorul ministerului”.

„Da, mă gândesc la cineva din interiorul ministerului, vreau să asigurăm continuitate. Cred că e un minister prea important ca să ne jucăm cu interimate, chiar dacă e vorba de încă două luni. E un minister cu o activitate intensă acolo, pentru că pregătim o procedură de desemnare sau de acreditare a autorităţii de management, a structurilor care gestionează fondurile europene. Avem de dus încă la bun sfârşit programul cu rezolvarea condiţionalităţilor ex-ante. E important să fie un ministru plin”, a spus premierul.

Pe de altă parte, referindu-se la legea privind eliminarea a 102 taxe, iniţiată de PSD, Dacian Cioloş a declarat că la nivelul Executivului se analizează pentru a vedea în ce măsură e cazul să o atace la CCR sau dacă o pot clarifica în Parlament. 

„A fost un vot destul de consistent pentru susţinerea acestei legi, dar ea are nişte consecinţe, nu doar bugetare, care se pot reflecta în bugetul anului viitor şi cred că aici e conştient orice partid politic care vrea să fie la guvernare că trebuie să ţină cont de lucrurile astea în bugetul de anul viitor, dar mai sunt şi câteva chestiuni juridice, legislative de clarificat, pentru că această lege are un impact şi asupra altor legi”, a mai spus Cioloş.

Citește și: