Anca SIMINA
9431 vizualizări 29 nov 2012

Prezent la recepţia oferită de preşedintele Traian Băsescu de Ziua Naţională, senatorul libreral Ioan Ghişe a ieşit din Palatul Cotroceni, scos de SPP, înainte de final. Totul s-a întâmplat imediat după ce şeful statului a încheiat discursul.

Ghişe, cel care a organizat o serie de marşuri în jurul Palatului Cotroceni cerând demisia lui Băsescu ca urmare a referendumului, participa la recepţie, invitat fiind ca parlamentar. Senatorul PNL venise îmbrăcat în costum, însă purta, sub sacou, un tricou cu mesajul "Poporul a ddecis, Băsescu e demios". După discursul preşedintelui, a vrut să-şi dezbrace sacoul, pentru a purta tricoul la vedere.

"În timpul recepţiei, a încercat să îşi smulgă hainele de pe el şi să creeze deranj prin modul în care era îmbrăcat şi prin scandări. Serviciile de ordine au considerat de cuviinţă să fie îndepărtat. Adminsitraţia Prezidenţială consideră că românii nu au nevoie de dezbinare, putem să ne exprimăm civilizat opiniile, nu creând incidente ", a explicat purtătorul de cuvânt al Preşedintelui, Bogdan Oprea reacţia SPP.

Foto: Digi 24

La rândul său, Ghişe a admis că intenţiona să renunţe la costum, cravată şi cămaşă în timpul recepţiei, dra susţine că a fost "imobilizat" şi "împins" de SPP. "Când am dus mâna la gât să-mi scot cravata, pentru că intenţionam să-mi scot cămaşa să arăt tricoul pe care scrie «Poporul a decis, Băsescu e demis», m-au imobilizat de braţe doi ofiţeri SPP, altul m-a împins din spate şi în zece secunde m-au scos afară, prin mulţime", a declarat Ghişe pentru Mediafax.

Printre cei prezenţi la Cotroceni se numără de asemenea, europarlamentarul PRM Corneliu Vadim Tudor, primarul general Sorin Oprescu, şeful SIE, Teodor Meleşcanu, fostul procuror general, Laura Codruţa Kovesi, scriitorul Horia Roman Patapievici, fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu, omul de afaceri Ion Ţiriac, Ilie Năstase însoţit Brigitte Sfăt, Nadia Comăneci, Mariana Bitang.

Lipsesc în schimb liderii USL Crin Antonescu şi Victor Ponta, ca şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

ACUM LIVE VIDEO pe www.prosport.ro: Gala ProSport! Am strâns tot ce are mai bun sportul românesc într-un singur loc

Citește și: