Gandul.info
Mihaela Gidei
488 vizualizări 19 mar 2018

"SRI a ajutat toate parchetele, pe toţi. E adevărat că pe Codruţa mai mult decât pe alţii. (...) Erau şi prieteni, cred că o ajuta şi personal, şi instituţional. Era meritul Codruţei Kovesi că stătea atât de aproape de generalul Coldea. După ce a plecat Coldea de la Serviciu, am văzut toţi cine era mintea care conducea lucrurile şi cât a mai putut să controleze acest mecanism odios Codruţa Kovesi. În şase luni - un an s-a prăbuşit şandramaua", a declarat Sebastian Ghiţă, într-un interviu pentru Evenimentul Zilei.

Acesta a mai subliniat că Florian Coldea, era protectorul lui Kovesi.

Sebastian Ghiţă a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut.

Ghiţă a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017, în timp ce se plimba pe o stradă, împreună cu fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Până acum, statul român nu a finalizat demersurile pentru extrădarea sa.

Citește și: