Cătălina Mănoiu
180 vizualizări 8 oct 2016

PNL a decis, în urmă cu o săptămână, ca Alina Gorghiu să rămână preşedintele unic al partidului, iar europarlamentarul Daniel Buda să semneze alături de aceasta listele de candidaţi pentru alegerile parlamentare. Aceste decizii au fost adoptate de PNL în urma demisiei lui Vasile Blaga din funcţia de copreşedinte PNL, după ce liderul fostului PDL a fost audiat la sediul DNA Ploieşti într-un dosar de corupţie şi fost plasat sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, într-un dosar privind finanţarea PDL în perioada 2009-2012.

Sâmbătă, ambele decizii au fost validate de Consiliul Naţional al PNL, care a reunit aproximativ 700 de participanţi, la Palatul Parlamentului.

Secretarul general al PNL, Ilie Bolojan, a prezentat modificările aduse Statutului PNL pentru a corespunde ''realităţilor de astăzi''. Astfel, articolul 154 care prevede structurile naţionale de conducere tranzitorii se modifică în sensul în care structura naţională va fi dintr-un preşedinte, iar articolul care prevede copreşedinţie se abrogă.

Modificările Statului au fost aprobate în unanimitate.

Totodată, în cadrul Consiliului Naţional, liberalii ar urma să discute şi aspecte care ţin de programul de guvernare pe care PNL îl propune.

De asemenea, va fi o ocazie ca partidul să se mobilizeze pentru alegerile parlamentare şi să transmită un mesaj de unitate, foştii democraţi urmând să se despartă simbolic de Vasile Blaga, liderul din ultimii ani şi cel care a condus mai toate campaniile partidului. Acesta îi va preda ştafeta de organizator lui Gheorghe Falcă.

Consiliul Naţional (CN) este organismul de conducere, decizie politică şi organizatorică al PNL în perioada dintre Convenţiile Naţionale. În acest sens, CN poate adopta orice hotărâre de competenţa CON, cu excepţia adoptării de noi moţiuni, a unui nou Statut sau alegerii unor noi preşedinţi ai CNSR, CA şi CNRC, potrivit Statutului PNL.

Citește și: