Sorina Ionaşc
1490 vizualizări 11 nov 2012

Preşedintele Partidului European al Liberalilor, Democraţilor şi Reformatorilor (ELDR), Graham Watson, susţine că Traian Băsescu nu ar trebui să fie inclus în Partidul Popular European (PPE), ci mai degrabă locul preşedintelui ar fi în ELDR, informează Novinite.

"Sunt anumiţi politicieni de centru-dreapta care sunt sceptici la uşurinţa cu care PPE îi îmbrăţişează pe Berlusconi, Băsescu şi Borisov, sunt politicieni de stânga care nu sunt convinşi de apartenenţa la grupul S&D. Pentru toţi aceştia, grupul ALDE, cu o viziune mai largă, le urează bun venit într-un cămin liberal, pictat în albastru şi galben", a declarat Watson, sugerând că aceşti liderii s-ar regăsi mai bine în Partidul European al Liberalilor, Democraţilor şi Reformatorilor.

Declaraţia a fost făcută în contextul Congresului ELDR de la Dublin, liderul liberal-democraţilor accentuând necesitatea de partide liberale puternice, iar prezenţa lui Băsescu, Borisov şi Berlusconi în PPE fac acest partid mai slab.

"Dragi prieteni, tot ce facem este ca partidul să fie mai mare şi mai puternic. Rolul partidului, rolul meu ca preşedinte, este să aducem liberalii la un loc, să avem influenţă", a mai spus Watson.

Citește și: