Dana Stanila
1960 vizualizări 31 mar 2017

”Pot să spun că am anumite semne de întrebare legate de modul în care a fost prezentat acest raport care dă o fractură între mare parte din corpul acestui raport şi concluzie. (...) Pe mine, ca prim-ministru, mă interesează ca instituţiile să funcţioneze, fie că vorbim de Parchetul General, fie că vorbim de DNA sau de DIICOT. Toate aceste instituţii trebuie să funcţioneze dincolo de persoanele care conduc aceste instituţii, de domnul Lazăr, de doamna Kovesi sau de altcineva.(...) Nu cred că un stat de drept este legat de numele cuiva şi, în momentul în care acel cineva nu mai este, se dărâmă toate instituţiile care asigură funcţionarea statului de drept”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

Tudorel Toader a declarat, miercuri, după evaluarea conducerilor Parchetului General şi DNA că momentan nu este oportună declanşarea mecanismului de revocare a procurorului general, Augustin Lazăr şi a procurorului şef DNA, Laura Codruţa Kovesi. 

”Dacă îşi citeau foarte bine atribuţiunile, ştiau că nu aveau dreptul să facă lucrul acesta cei de la DNA şi indiferent de concluziile care ar fi rezultat din acest raport, nu ar fi însemnat schimbarea nici a domnului Lazăr, nici a doamnei Kovesi. Procedura era iniţiată. Conform legii, procedura se încheia la preşedinţie”, a mai spus premierul Sorin Grindeanu.

În raportul întocmit de Ministerul Justiţiei se arată că Parchetul General şi DNA vor fi monitorizate în continuare şi că rezultatele negative pe viitor pot aduce în discuţie,din nou, oportunitatea revocării şefilor parchetelor.

Citește și: