Gandul.info
Raluca Lazaroi
415 vizualizări 11 apr 2017

Primul ministru, Sorin Grideanu, le-a spus primarilor, şefilor de deconcentrate şi reprezentanţilor autorităţilor locale şi judeţene, în timpul unei vizite în Bistriţa, că este timpul ca administraţia să iasă din ipocrizie prin adoptarea Codului Administrativ, aflat în dezbatare publică, iar funcţiile de prefect şi subprefect vor fi politizate.

„Vă anunţ ca să ştiţi că este spre final Codul Administrativ. Eu cred că trebuie să ieşim din această ipocrizie care e pornită undeva la începutul anilor 2004 - 2005. O parte din cei care reprezintă Guvernul în teritoriu, pornind de la prefecţi, subprefecţi, şefi de deconcentrate se schimbă odată cu noul guvern, doar că ne facem că nu vedem. Toate aceste lucruri - de asta vă spuneam că este ipocrizie, din toate aceste lucruri trebuie să ieşim! Prefectul va avea funcţia de secretar de stat, subprefectul de subsecretar de stat, şi mergem în continuare şi pe conducerea de la deconcentrate pentru că şi deconcentratele trebuie să pună în aplicare programul de guvernare. E simplu!”, a spus Sorin Grideanu în timpul intervenţiei sale susţinută la Centrul Multicultural Dacia din Bistriţa, unde a participat marţi la aniversarea a 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Totodată, premierul a anunţat că există în dezbatare şi legea prevenţiei care urmează şi ea să fie adoptată pentru a veni în sprijinul autorităţilor.

„Este în dezbatere şi legea prevenţiei pe care o găsiţi pe site. Pe lângă partea care se adresează economicului, care este extrem de necesară, pentru că de prea multe ori instituţii de la noi din ţară au considerat că partea de control e mult mai importantă decât cea de îndrumare şi au uitat acea componentă de îndrumare. Acum e cazul să le spunem, să ne aducem aminte, să dăm o lege pentru acea componentă de îndrumare. Am întârziat două sau trei săptămâni până acum pentru a pune în dezbatere publică această lege pentru că am vrut sa adaug şi administraţia, fie că vorbim de administraţia locală, fie că vorbim de cea centrală, aici incluzând lucrurile pe care primarii şi preşedinţii de consilii judeţene sau cei din administraţia centrală le cunosc foarte bine - vin nişte domni binevoitor de la Curtea de Conturi care într-un an spun una, anul viitor spun altfel şi nu mai ştii cum să îţi gestionezi bugetul, fiind un om de bunăcredinţă”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Premierul Sorin Grindeanu a participat, marţi, la o întâlnire care marchează 25 de ani de la înfiinţarea Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Citește și: