Sorina Ionaşc
1656 vizualizări 3 feb 2014

Prima sesiune parlamentară a început cu nervi. Trei senatori şi-au anunţat demisia din PPDD şi trecerea la UNPR, situaţie în care doar patru au mai rămas oficial sub sigla PPDD. În aceste condiţii, grupul de senatori se desfiinţează, având în vedere că, potrivit regulamentului, este nevoie de minimum şapte senatori pentru funcţionarea unui grup.

După ce Haralambie Vochiţoiu, Dumitru Marcel Bujor şi Ion Simeon Purec şi-au anunţat demisiile, fostul lor coleg Ioan Iovescu, a făcut apel la divinitate. "Aş propune să începem această sesiune cu o rugăciune, dar fără huiduieli. Este vorba despre Tatăl Nostru", a spus Iovescu.

Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, i-a replicat că nu e momentul pe aşa ceva. "Suntem la demisii, nu la rugăciuni", a spus el.

Deşi Iovescu şi-a invitat colegii la calm şi rugăciune, senatorul PPDD Corneliu Popescu şi-a exprimat ferm nemulţumirea vizavi de desfiinţarea grupului lui Dan Diaconescu, explicând că Regulamentul nu are nicio prevedere în acest sens. Antonescu a intervenit rapid şi i-a explicat că pentru ca un grup de senatori să funcţioneze este nevoie de minimum şapte membri, condiţie pe care PPDD nu o mai îndeplineşte, motiv pentru care se va desfiinţa.

Citește și: