Corina VÂRLAN
2133 vizualizări 14 dec 2014

Graţiela Gavrilescu este de profesie chimist, fiind licenţiată a Facultăţii de Tehnologie Petrochimică de la Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti. Ea are studii postliceale de marketing industrial şi de management în administraţia publică locală şi este absolventă a unei specializări pe probleme de medicina muncii. Soţul său, Mihai Gavrilescu, este consilier în Departamentul de Păduri şi Ape.

Ea a intrat în Parlament în 2012 ca deputat de Prahova al PDL. Din iulie 2014, a devenit deputat independent şi, recent, s-a afiliat PLR, partidul încă nerecunoscut juridic al lui Călin Popescu Tăriceanu. Gavrilescu a fost vicepreşedintele Comisiei permanente pentru sănătate şi familie, până în septembrie 2014.

FOTO: Facebook

De-a lungul anilor, Graţiela Gavrilescu a fost preşedintele PUR Ploieşti, membru PNL Prahova, preşedinte OFL PNL Prahova, vicepreşedinte ONFL, membru al consiliului director al AJOFM Prahova, vicepreşedinte al CNIMM Ploieşti şi viceprimar al municipiului Ploieşti. Ea a fost deputat şi în perioadele 2004-2008, 2008-2012.

Înainte să intre în politică, Graţiela Gavrilescu a lucrat ca inginer chimist-tehnolog în prelucrarea cauciucului şi resposabil cu toxicologia şi protecţia mediului în cadrul companiei SC ARPACOR SA Bucov. Ulterior, a ajuns directorul companiei ARPAROM SA.

Care a fost activitatea parlamentară a deputatului în ultimii doi ani

Din 2012 şi până în prezent, Graţiela Gavrilescu a luat cuvântul de 26 de ori în 24 de şedinţe şi a avut 20 de declaraţii politice, dintre care 19 consemnate conform materialului depus la secretariatul de şedinţă. Ea a depus şi două moţiuni, dar ambele au fost respinse.

Gavrilescu a avut, în ultimii doi ani, 24 de propuneri legislative. Le puteţi consulta mai jos. (Click pentru a mări)

Sursă: Camera Deputaţilor

Ce avere are Graţiela Gavrilescu

Gavrilescu deţine o jumătate de hectar de pădure, primit moştenire, două terenuri agricole în judeţele Vrancea şi Neamţ şi un teren intravilan de 400 de mp în Ploieşti.

Deputatul propus pentru funcţia de ministru al Mediului în Guvernul Ponta IV are un apartament de 78 de mp în Ploieşti şi două case, una în Ploieşti şi cealaltă în Bucov, judeţul Prahova, arată declaraţia de avere depusă în luna iunie.

FOTO: Facebook

Gavrilescu are acţiuni în valoare de 15.700 de lei şi trei maşini şi bijuterii şi diverse obiecte de artă în valoare de 5.000 de euro. Recent a vândut un apartament cu 25.000 de euro şi un teren în Bucov.

Veniturile câştigate de Graţiela Gavrilescu din funcţia de deputat au fost de 60.372 de lei. Soţul său, Mihai Gavrilescu, câştiga la rândul său 30.253 de lei fiind consilier în Departamentul de Păduri şi Ape.

Citește și: