Diana Grigore
285 vizualizări 9 dec 2019

”Marţi sesizăm Parlamentul cu privire la angajarea răspunderii pe trei proiecte de lege, respectiv la legile Justiţiei - partea prorogarea pensionării magistraţilor, creşterea numărului judecătorilor în completele inferioare, de la doi la trei, dar şi partea legată de vechimea pentru accederea în Institutul Naţional al Magistraturii”, a declarat, luni, Raluca Turcan.

Totodată, ea a menţionat că a doua modificare se referă la abrogarea ordonanţei 51, legată de scoaterea transportului şcolar din sfera serviciilor de interes public

”Guvernul include din nou transportul şcolar al copiilor ca şi serviciul public, în plus faţă de asta, le cere operatorilor de transport obligatoriu să ţină cont de transportul şcolar al copiilor. Este o chestiune de siguranţă a copiilor, este o chestiune cu care nu ne mai putem juca”, a adăugat Raluca Turcan.

De asemenea, ea a precizat că al treilea proiect de lege se referă la plafoanele bugetare, astfel în cât Executivul să poată prezenta proiectul bugetului de stat pentru anul 2020.

Guvernul se întruneşte în şedinţă, marţi, de la ora 15:00.

Citește și: