Marius Fratila - Mediafax
17484 vizualizări 27 aug 2012

Social-democratul Viorel Hrebenciuc, vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, a declarat, referitor la şedinţa Parlamentului pentru citirea hotărârii CC privind referendumul, că, potrivit legii, "nu este loc de surprize", adăugând că în mod normal nu ar trebui nici să existe probleme cu cvorumul.

"Conform legii, nu este loc de surprize. Practic, mâine se citeşte motivarea Curţii Constituţionale, după care se publică în Monitorul Oficial şi devine oficială reîntoarcerea lui Băsescu la Cotroceni. (…) Din ceea ce ştiu eu, nu cred că există altă posibilitate astăzi şi ştiu bine legea", a afirmat Hrebenciuc, la Realitatea TV.

De asemenea, el a spus că, în mod normal, ar trebui să existe cvorum la şedinţa Parlamentului.

"Cred că va exista. Personal, o să mă duc la Parlament mâine (luni - n.r.), am văzut că şi colegi mei vin, cei de la PDL sunt mai interesaţi decât noi şi sigur vor veni. Deci, normal, astăzi când vorbim, nu ar fi probleme cu cvorumul mâine", a opinat Hrebenciuc.
Întrebat în legătură cu propunerea senatorului PNL Ioan Ghişe ca Parlamentul să adopte luni o hotărâre prin care să constate demiterea lui Traian Băsescu, Hrebenciuc a spus că aceasta va fi discutată la USL, însă el nu poate să facă supoziţii cu privire la valabilitatea acesteia.

"Este un parlamentar creativ şi inventiv, dacă a găsit o asemenea soluţie, o vom discuta mâine", a mai spus Hrebenciuc.

Citește și: