Adrian POPESCU
24479 vizualizări 18 apr 2012

Un calendar cu chipul lui Iisus Hristos sub care scrie "Te aştept la vot" alături de sigla PRM - aşa şi-a întâmpinat, marţi, la Braşov, susţinătorii liderul PRM Corneliu Vadim Tudor, la lansarea unui volum de aforisme.

"Ha, ha, ha, asta m-a distrat cel mai tare, în loc de "Te aştept la biserică!", să scrie "Te aştept la vot!"", a comentat Vadim Tudor. Mai apoi, el a venit cu o explicaţie mai amplă. "Şi secţia de votare poate fi, dacă nu o biserică, măcar un templu pentru schimbat viaţa oamenilor în bine. Chiar dacă, din păcate, alegerile locale sunt în România o şcoală a hoţilor!", a spus preşedintele PRM.


Corneliu Vadim Tudor s-a lansat apoi într-o serie de atacuri ale căror ţinte au fost de la preşedintele Traian Băsescu la liderul PNG Gigi Becali, nelipsind însă nici Victor Ponta sau garda veche a PDL, pioni ai unei viitoare guvernări. Finalul i l-a rezervat însă lui Becali, cu care a rupt înţelegerea de colaborare electorale după nicio lună de când bătuseră palma.

"Ăsta credea că-i merge cu mine ca la fotbal, alba-neagra, după ce l-am scos din puşcărie şi l-am făcut europarlamentar. Că altfel era şi acum arestatul de serviciu, la ce dosare penale grele are, voia să scape cu ajutorul meu, să depună la picioarele lu' Băsescu Consiliul General al Municipiului Bucureşti, că Primăria Generală e mai greu, pe Oprescu e greu să-l faci!", a spus Vadim Tudor.

Fără sancţiuni legale

Chiar dacă PRM a intrat deja în campanie electorală, partidul nu riscă practic nicio sancţiune. Prevederile legale se referă strict la regulile de respectat în perioada de 30 de zile dinaintea zilei votării, cât durează campania.

PRM nu este însă singurul care a furat startul electoral. Mai multe organizaţii judeţene ale PNL au iniţiat o tombolă sub pretextul mobilizării la vot a cetăţenilor, fentând astfel legea electorală care prevede că oferirea de bunuri în schimbul votării unui candidat este infracţiune.

Premiile puse la bătaie de liberali sunt o maşină Dacia Logan la Suceava, un motoscuter la Gorj şi mai multe electrocasnice.

Edilii PDL au mers pe varianta tichetelor sociale plătite din banii administraţiilor locale, fapt care nu se încadrează legal la capitolul nereguli.

 

Citește și: