Ana Petrescu
113 vizualizări 16 apr 2019

”Vreau să vă spun foarte clar dumneavoastră şi către spectatori şi colegii mei. Îi rog foarte mult să nu mai amâne în niciun fel această chestiune şi să dea un răspuns cât mai rapid pentru a fi aprobată în Biroul permament. Acest dosar e unul instrumentat politic, în buna practică a DNA. Au venit cu 17.000 de pagini pentru ca acuzaţia să pară solidă. 17.000 de pagini şi de maculatură care au acuzaţii care nu stau în picioare. Eu nu pot să le recomand să voteze cumva. Fiecare au avut posibilitatea să se ducă la Comisie să cerceteze cele 17.000 de pagini să îşi formeze o opinie. Parlamentul nu poate fi un obstacol în faţa justiţiei, dar Parlamentul e chemat să analizeze acest sesizări. Senatorii sunt îndreptăţi să ia această decizie”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, marţi seară, la TVR 1.

Întrebat dacă este o victimă, liderul ALDE a replicat că este o ţintă pentru că este, în prezent, „cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidaţi ai preşedintelui”.

„Nu sunt victimă, sunt ţinţă, pentru că se apropie alegerile pentru funcţia supremă în stat şi sunt, în momentul de faţă, de departe cel mai bine plasat dintre posibilii contracandidaţi ai preşedintelui. Îmi place asta cu sistemul. Sistemul funcţionează în continuare. Sunt anumite legături care în continuare funcţionează. Credeţi că s-au întrerupt brusc legăturile acestea şi obligaţiile pe care au unii faţă de ceilalţi. Revenirea lui Lazăr e simptomatică. El face parte din acest sistem”, a completat Tăriceanu.

Membrii Comisiei juridice din Senat au amânat, marţi, votarea raportului referitor la solicitarea procurorilor DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru a chema la dezbateri un reprezentant al Parchetului de pe lângă ÎCCJ.

DNA a solicitat Senatului, încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu. Procurorii au anunţat că preşedintele Senatului este acuzat că ar fi primit aproape 800.000 de dolari de la de la reprezentanţii unei companii austriece pentru a încheia mai multe acte adiţionale la un contract comercial, banii fiind folosiţi pentru campania electorală.

Firma la care fac referire procurorii este Fujitsu Siemens Computers, cea de al cărui nume a fost legat şi dosarul Microsoft, în care au fost implicaţi mai mulţi demnitari români.

Citește și: