Eliana Radulescu - Mediafax
759 vizualizări 21 iun 2012

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a declarat, joi dimineaţă, că ceea ce i se întâmplat lui Adrian Năstase este o tragedie, pe care mulţi, care nu putea să îl vadă pe fostul premier într-o celulă, au anticipat-o, dar nu ştiau ce formă va lua.

"Dincolo de partea juridică, pe care n-o comentez, pentru că nu am calitatea şi nici nu cred că e normal să fac lucrul acesta, e o tragedie, pe care mulţi dintre noi am anticipat-o, dar nu ştiam ce formă ia. Nu îl vedeam pe Adrian Năstase să meargă într-o celulă, ştiu eu, de la ce penitenciar din România. Nu ne împăcam cu ideea aceasta, din punct de vedere uman, colegial, prietenesc", a spus Ilie Sârbu.

El adăugat că numai Adrian Năstase ştie ce l-a determinat să facă lucrul acesta.

"Hărţuirea şapte ani de zile, toţi suntem oameni, cedăm în timp, sigur nu până acolo... Toţi am rămas surprinşi. Ne aşteptam la altă formă de protest, greva foamei, sunt mai multe forme, dar cel capital nu m-am aşteptat, sincer", a afirmat Sârbu.

Întrebat dacă Năstase avea voie să deţină armă atâta vreme cât era într-o procedură penală, Sârbu a răspuns: "Atâta vreme cât organele de cercetare penală nu le-au ridicat, avea dreptul. Dânsul avea autorizaţie, e vânător, şi eu sunt vânător şi am exact acest tip de armă, deci din punctul acesta de vedere nu cred că sunt probleme".

Sârbu a arătat că, probabil, procurorul de caz nu a considerat că Năstase este un pericol.

"E regretabil ce s-a întâmplat", a conchis liderul senatorilor PSD.

Citește și: