Senatorul Ilie Sârbu intenţionează să-şi anunţe demisia de la conducerea grupului PSD din Camera superioară a Parlamentului. Surse politice citate de Agerpres susţin că decizia în acest sens a socrului premierului Victor Ponta a fost discutată în şedinţa conducerii de luni a PSD.

Ilie Sârbu care este şi vicepreşedinte al partidului ar urma să facă un anunţ oficial în întâlnirea de duminică a senatorilor PSD.

Conducerea grupului din Senat ar putea să fie preluată de către Mihai Fifor, propus anterior de Victor Ponta pentru funcţia de ministru al Transporturilor, dar refuzat de preşedintele Klaus Iohannis.

Ilie Sârbu vizează un post la Curtea de Conturi pentru care are nevoie de sprijinul parlamentarilor social-democraţi.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, preciza luni că liderii partidului se vor întâlni cu senatorii social-democraţi duminică, iar cu deputaţii — luni.

Constantin: Retragerea lui Sârbu nu ar afecta majoritatea parlamentară

Lderul ALDE Daniel Constantin a declarat că retragerea lui Ilie Sârbu din funcţia de şef al grupului senatorial PSD nu va afecta majoritatea parlamentară.

„Cu siguranţă ar fi o pierdere dacă Ilie Sârbu ar pleca de la şefia grupului parlamentar al PSD, pentru că Ilie Sârbu are o experienţă parlamentară, iar o retragere a domniei sale sau, mai bine spus, o mutare pe o altă funcţie ar fi o pierdere, dar sunt convins că există resurse în PSD şi va merge mai departe. Retragerea lui Ilie Sârbu nu ar afecta majoritatea parlamentară, pentru că majoritatea este una foarte solidă. Nu va exista niciun fel de fisură în sesiunea care urmează să înceapă săptămâna viitoare", a comentat Daniel Constantin, întrebat fiind în legătură cu retragerea lui Sârbu şi o posibilă numire a sa la Curtea de Conturi.

La rândul său, Petre Daea, deputat PSD, a spus că nu are informaţii legate de retragerea lui Ilie Sârbu şi de numirea sa la Curtea de Conturi, dar experienţa acestuia l-ar recomanda pentru o astfel de poziţie. "Nu ştiu asemenea informaţii, am auzit ceva, dar ştiu că domnul Ilie Sârbu tot timpul ia decizii bune. Nu e o pierdere că domnul Sârbu va pleca, pentru că indiferent unde va lucra este un membru important al Partidului Social Democrat. (...) Bănuiesc că domnul Sârbu are orientarea cuvenită pentru a plămădi bine o asemenea decizie, iar eu am încredere în deciziile sale", a declarat deputatul.

Întrebat dacă Sârbu va prelua funcţia de preşedinte al Curţii de Conturi, deţinută în prezent de Nicolae Văcăroiu, Daea a spus: "Eu ştiu că sunt prieteni, iar între prieteni nu e niciun fel de problemă când se întâmplă ceva. Prietenia e înţeleasă şi când se schimbă locurile, motiv pentru care nu văd de ce s-ar denatura relaţiile pe care le au cei doi".

 

Citește și: