50 vizualizări 10 dec 2010

UPDATE: Iliescu: Valeriu Stoica este unul din îmbogăţiţii de după Revoluţie, să nu-mi dea mie lecţii

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, i-a răspuns, vineri, fostului ministru al Justiţiei, Valeriu Stoica, acuzându-l pe acesta că ar fi unul dintre îmbogăţiţii de după Revoluţie şi afirmând că biroul de avocatură al acestuia s-a îmbogăţit din procese de adopţii şi proprietăţi.

Răspunsul lui Iliescu vine după acuzaţiile formulate recent la adresa sa de către Valeriu Stoica. Liderul PDL l-a acuzat pe Iliescu de faptul că în jurul acestuia a apărut o grupare de oameni care s-au îmbogăţit ilegal.

"Să nu-mi dea mie lecţii acest domn Stoica. Biroul său de avocatură s-a îmbogăţit din procese cu adopţii şi cu proprietăţi", a spus Iliescu într-un discurs susţinut vineri în faţa delegaţilor la Congresul extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor "1989 - România!".

Iliescu s-a referit la Valeriu Stoica în momentul în care vorbea despre cei care au profitat de pe urma Revoluţiei în defavoarea celor care, deşi au fost autori ai evenimentelor din 1989, au avut "o soartă mult mai grea". "Lucrul ăsta se întâmplă peste tot. Unii profită, speculează şi reuşesc, alţii, nu", a spus Iliescu, încadrându-l pe Stoica în prima categorie.

Fostul preşedinte a spus, referindu-se la formula "sărac şi cinstit", care i-a fost atribuită, că nu este sărac, pentru că a fost demnitar al statului cu salariu mare, dar este şi a fost cinstit, putându-se uita în ochii oamenilor. El a precizat că s-a referit, în cazul formulei respective, la mentalitatea oamenilor de rând, care preferă situaţia de om "sărac şi cinstit" faţă de cea de "îmbogăţit" prin mijloace apărute după Revoluţie.

Vicepreşedintele PDL Valeriu Stoica a declarat, în urmă cu o săptămână, că "de 20 de ani în România sistemul corupţiei a fost clădit de Ion Iliescu, un om sărac şi cinstit, dar care în timpul în care a condus România a lăsat să se dezvolte această caracatiţă a corupţiei", adăugând că "nici PDL nu e un partid de îngeri".

"Eu cred că de 20 de ani în România sistemul corupţiei a fost clădit de Ion Iliescu, un om sărac şi cinstit, dar care în timpul în care a condus România a lăsat să se dezvolte această caracatiţă a corupţiei", a spus Valeriu Stoica. (Ovidiu Vanghele, ovidiuv@mediafax.ro)


Fostul preşedinte Ion Iliescu a declarat, vineri, că este uşor să condamni comunismul când acesta a dispărut şi a criticat, în acest context, fără a da nume, "vitejia celor care atunci când trebuia nu au suflat în front şi care n-au riscat nimic în decembrie, dar o fac pe vitejii post-factum".

"Am fost martorii unui document istoric, Raportul de condamnare a comunismului. E uşor să condamni comunism când ăsta a dispărut - vitejia celor care atunci când trebuia nu au suflat în front şi care n-au riscat nimic în decembrie, dar o fac pe vitejii post-factum", a spus Iliescu într-un discurs susţinut vineri în faţa delegaţilor la Congresul extraordinar al Blocului Naţional al Revoluţionarilor "1989 - România!".

Afirmaţia sa a fost primită cu aplauze de către cei prezenţi.

"Ce valoare are acest document de condamnare a comunismului, un document de 1.000 de pagini care consacră Revoluţiei române doar şase pagini?", s-a întrebat Iliescu.

El a continuat apreciind că este vorba despre lipsă de respect în legătură cu Revoluţia.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, în mai multe rânduri, că a urmărit Revoluţia din 1989 la televizor, la Constanţa.

De asemenea, şeful statului a rostit, în decembrie 2006, un discurs în faţa Parlamentului, prin care a condamnat oficial regimul comunist din România ca fiind ilegitim şi criminal. (Ovidiu Vanghele, ovidiuv@mediafax.ro)

Citește și: