Cristian ANDREI
2182 vizualizări 13 oct 2014

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, nu îi dă şanse candidatului ACL să câştige bătălia prezidenţială pentru a ajunge să coabiteze cu un guvern de stânga. Fostul preşedinte susţine că Iohannis are „nişte handicapuri pe care cu greu le va putea trece”.

„Eu nu cred că domnul Iohannis are şanse de succes în această campanie pentru prezidenţiale. Sigur, el are sprijinul partidului său, al celor două partide, e un om care are anumite date, adică serizotate. Eu l-am cunoscut şi al Sibiu ca primar, dar îi lipsesc multe pentru un om politic, de la aliura necesară la nivel naţional”, a declarat Iliescu.

Întrebat ce îi lipseşte lui Klaus Iohannis, preşedintele de onoare al PSD a răspuns că îi lipseşte experienţa politică necesară la acest nivel.

“Una e experienţa de primar chiar de succes şi alta e experinţa la nivel de activiate politică în fruntea unui partid, ca activitate administrativă, la nivel guvernamental şi aşa mai departe. Şi asta nu se câştigă cu uşurinţă. Deci, eu cred că dânsul are nişte handicapuri pe care cred că greu le va putea trece”, a subliniat Ion Iliescu.

El l-a lăudat pe Victor Ponta despre care a spus că este un tânăr deştept, criticile spunând că preferă să i le spună în particular.

 

Citește și: