Liviu Dadacus - Mediafax
Cristian ANDREI
15001 vizualizări 8 oct 2012

Fostul şef de stat Ion Iliescu a fost huiduit şi apostrofat de un grup de revoluţionari aflaţi, luni, în faţa sediului central al PSD, care i-au cerut demiterea secretarului de stat Sorin Meşter şi rezolvarea situaţiei revoluţionarilor.

Revoluţionarii s-au strâns luni dimineaţă în faţa sediului PSD din Şoseaua Kiseleff, pentru a protesta în paralel cu şedinţa săptămânală a conducerii PSD.

Ei au scandat "Jos Iliescu!", "PSD fără Iliescu!" şi au cerut ca un reprezentant al conducerii partidului să vină la discuţii.

Doi dintre protestatari au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce li s-a făcut rău.

Iliescu a venit la şedinţa PSD programată luni dimineaţă, dar a folosit intrarea din spatele sediului, în condiţiile în care revoluţionarii scandau în faţă.

După zece minute de la sosire, Iliescu a ieşit din sesiul PSD şi a mers în mijlocul revoluţionarilor, care l-au huiduit şi apostrofat.

"Nu se poate să vă bateţi joc de noi! Ce suntem, câini? Am ajuns milogi!", i-au spus revoluţionarii lui Iliescu. Ei i-au mai spus că îşi doresc recăpătarea drepturilor luate abuziv.

Fostul şef de stat le-a spus revoluţionarilor că fostul premier Emil Boc a eliminat aceste drepturi.

"Acum Guvernul caută soluţii, dar nu are prevederi bugetare pe acest an", le-a spus Iliescu protestatarilor.

"Nu ne interesează pe noi, domnul preşedinte", i-au replicat aceştia.

"Băi, vă interesează sau nu, este un calcul", le-a spus Iliescu. "Meşter caută soluţii. Cine vă incită împotriva lui Meşter? Este singurul om care caută soluţii cu corectitudine. El a început să discute cu asociaţiile. Tu îmi spui mie? Eu discut cu el concret", a spus Iliescu.

El le-a spus revoluţioanrilor că sunt incitaţi împotriva lui Meşter.

"Măi, asta e o porcărie ceea ce faceţi voi", le-a mai spus Iliescu.

După circa 25 de minute de discuţii aprinse cu revoluţionarii, Iliescu s-a retras în sediul PSD, aceşti continuând să scandeze împotriva PSD şi a USL, reproşându-le faptul că, de când au venit la putere, nu au rezolvat situaţia revoluţionarilor.

La ora transmisterii acestei ştiri, protestul revoluţionarilor continuă.

Citește și: