Alexandru Costea
282 vizualizări 12 nov 2019

„Mi-au cerut mai mulţi colegi să discutăm despre doamna Birchall. A făcut suficient de mult rău prin atitudinile pe care le-a avut faţă de deciziile partidului. (...) Dacă oameni din Bihor, din organizaţia mea, mi-au cerut pe WhatsApp să luăm atitudine, să o dăm afară, înseamnă că au ei motivele lor”, a afirmat Ioan Mang, marţi, înaintea CEx al PSD.

Mang a precizat că „toată lumea” îşi doreşte păstrarea Secţiei de Investigaţie a Infracţiunilor din Justiţie, în ciuda faptului că Ana Birchall a dorit desfiinţarea acesteia.

„Toată lumea doreşte păstrarea Secţiei speciale. Nu numai PSD, şi UDMR, şi magistraţii. E un lucru firesc. Nu cred că există nimeni deasupra legilor”, a explicat liderul PSD Bihor.

Ioan Mang este sigur că Ana Birchall a primit o listă de priorităţi, un „to do list” în acest sens din afara Guvernului Dăncilă: „Nu am dovezi dar sunt sigur”.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că nu va vota nicio excludere din partid, la CEx al PSD de marţi. La rândul său, Paul Stănescu, liderul PSD Olt, a afirmat că nici el nu va fi de acord cu vreo excludere.

Comitetul Executiv al PSD s-a reunit, marţi după-amiaza, la sediul partidului din Kiseleff, şedinţa fiind în desfăşurare, la ora transmiterii acestei ştiri. Va fi făcută o analiză a scorului pe filiale la prezidenţiale. Viorica Dăncilă a afirmat că aşteaptă explicaţii de la liderii judeţeni în legătură cu scorurile obţinute la alegeri.

Preşedintele executiv al PSD Eugen Teodorovici a afirmat, luni seară la o discuţie informală a conducerii partidului, că nu exclude schimbarea unor lideri de organizaţii.

Viorica Dăncilă a anunţat pe 5 noiembrie că un CEx al PSD ar putea avea loc în această săptămână pentru a discuta despre o posibilă excludere a Anei Birchall din partid, având în vedere că a avut o altă linie decât cea a partidului cât a fost ministru al Justiţiei.

 

Citește și: