Ana Petrescu
3439 vizualizări 28 iun 2019

„Încep să cadā măşti! Multe māşti. Oameni care ieri spuneau una, astăzi alta. “Colegi” care se dezic de alţi colegi. De parcā nu au existat niciodatā în viaţa lor. Se schimbā alte reguli în timpul jocului. Şi unii aplaudā zgomotos în ideea că nu se va ajunge la ei. Sau din interese meschine. Sau pur si simplu pentru că aşa sunt ei de fapt. Aşa au fost dintotdeauna, dar nu ne-am prins noi. Şi încă nu a început Congresul! Eu voi continua alături de mulţi alţi curajoşi să nu abandonăm lupta pentru ideile care ne-au consacrat. Şi în care mulţi alţii cred!”, a scris Codrin Ştefănescu, vineri, pe Facebook.

Reacţia acestuia vine în contextul în care social-democraţii discută în CEx, care este în desfăşurare la ora transmiterii ştirii, despre propuneri de modificare a statului, în sensul ca preşedintele executiv şi secretarul general să fie propuşi de şeful formaţiunii şi validat prin vot în Comitetul Executiv.

Congresul extraordinar al PSD are loc sâmbătă, la Sala Palatului, începând cu ora 11.00. Social-democraţii vor alege preşedintele, preşedintele executiv şi secretarul general al formaţiunii.

Pentru funcţia de preşedinte al PSD candidează Viorica Dăncilă, Liviu Pleşoianu, Şerban Nicolae şi Cătălin Stoichiţă. Potrivit surselor Mediafax, Viorica Dăncilă îi mai are contracandidaţi pe Ecaterina Andronescu şi Răzvan Ilie Rotaru.

Candidaţii pentru poziţia de preşedinte executiv al partidului sunt Daniel Suciu, Daniel Florea, Eugen Teodorovici. Şi Sorin Bota s-ar fi înscris pentru a deveni numărul doi în partid, au explicat surse din PSD.

În competiţia pentru funcţia de secretar general al PSD s-au înscris Marius Dunca, Codrin Ştefănescu, Gabriel Petrea, Mihai Fifor, Felix Stroe şi Rodica Nassar.

Citește și: