171 vizualizări 16 iun 2010

Alături de cei care au votat, conştient, în favoarea moţiunii s-au aflat, marţi, şi doi senatori PDL - Petru Filip şi Badea Viorel Riceard -, care, derutaţi de mersul evenimentelor, au încurcat borcanele şi au votat împotriva propriei voinţe. Iniţial, despre aceştia a vorbit ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, fără însă a-i nominaliza. "Am văzut vreo trei colegi care au greşit, chiar au greşit... Îşi smulgeau părul din cap pentru că au greşit, cu bilele, de emoţie", a povestit Berceanu.

Acesta a revenit ulterior şi a declarat pentru Gândul că nu trei au fost cei care au rata ţinta, ci numai doi. "Am impresia că am greşit eu, iar cei trei sunt de fapt numai doi - Badea şi Filip. Dar ei, cu siguranţă au greşit şi deci nu vor suporta consecinţe grave", a precizat Berceanu.

Ministrul a povestit că şi lui i s-a întâmplat, "prin '92 - '93, din cauza grabei", să greşească. "Mi-a scăpat o bilă din mână exact în urna care nu trebuia şi, dându-mi seama de greşeală, am plecat cu cealaltă bilă în mână pentru a anula votul", ne-a povestit amuzat Berceanu.

Omul din greşeli învaţă
Petru Filip a povestit pentru Gândul că a greşit din cauza obişnuinţei. "S-a întâmplat pentru că eu eram obişnuit ca atunci când susţineai guvernul puneai alb la alb şi negru la negru, iar acum era exact invers". Senatorul PDL spune că ar fi fost absurd să voteze în favoarea moţiunii, "mai ales în calitatea pe care o deţin de vicepreşedinte al Biroului Permanent şi după ce, toată luna asta, am fost pe televiziuni anunţând că susţin guvernul. "E idiot... Dar se mai întâmplă şi accidente de genul acesta. Când mi-am dat seama i-am spus premierului <Domnule preşedinte, am votat invers, îmi pare rău, dar asta e>". Filip este conştient că "fiecare va suporta consecinţele". "Comentariile nu le pot şterge din mintea şi gândurilor colegilor mei, amici şi inamici. Este o eroare absolut umană pe care mi-o asum. În consecinţă, vom trăi şi vom vedea, după cum a spus şi orbul...", a conchis senatorul PDL.

La rândul său, Badea Viorel Riceard spune că a votat invers dintr-o "regretabilă eroare". "Încă de când a început procesul votării am fost oripilat de ceea ce se-ntâmpla în Parlamentul României, vizavi de aşa-zişii invitaţi de la balcoane. Toată atmosfera, toată nebunia cu strigături cu pancarte m-au făcut să-mi propun să le arăt tuturor acelora foarte clar, că votez împotriva moţiunii", spune Badea. El a explicat pentru Gândul evoluţia greşelii.

Citeşte mai departe în pagina următoare

Citește mai departe:

Citește și: