Cristian ANDREI
7494 vizualizări 2 dec 2013

Vicepremierul Liviu Dragnea a replicat ironic când a fost întrebat dacă firma Tel Drum se va ocupa de amenajarea insulei şi braţului Dunării care au fost recent transferate către CJ Teleorman, spunând reporterului să “vorbească cu cineva de la Horoscop sau cu cineva care ghiceşte viitorul”.

O insulă şi un braţ de pe Dunăre au trecut miercuri, prin semnătura premierului Victor Ponta, de la Guvern la Consiliul Judeţean Teleorman. Oficial, în scopuri turistice: un aquapark, un complex turistic şi sportiv, cu hotel, bazine de înot şi pensiuni, o tabără cu plajă ar urma să răsară la Teleorman, în comuna Seaca, una din cele mai sărace din zonă, acolo unde Nicolae Ceauşescu a început, în 1981, o hidrocentrală împreună cu bulgarii.

„Nu am de unde să ştiu. Vorbiţi cu cineva de la Horoscop sau cu cineva care ghiceşte viitorul”, a fost răspunsul lui Dragnea, când a fost întrebat dacă firma Tel Drum se va ocupa de acest proiect.

Potrivit lui Dragnea, Consiliul Judeţean Teleorman a făcut o solicitare să primească acel teren, care este „plin de bolovani, pietroaie, bălării, cratere”.

„Acolo nu există nici o plajă, dacă anul acesta nu a amenajat primarul vreo plajă. În afară de şopârle nu am văzut alte fiinţe care să facă plajă pe blocuri mari de beton sau să se agaţe de nişte fiare. Nu se face turism, dar există potenţial pentru că este pe malul Dunării şi acolo dacă se amenajează şi se fac şi nişte drumuri de acces, într-adevăr poate să capete potenţial. Asta cu plajele cu amante, asta e în mintea fiecăruia. Nu cred că este corect şi drept pentru că eu sunt din Teleorman, cetăţenii din acel judeţ să fie frustraţi de ceea ce beneficiază şi alte comunităţi”, a declarat Dragnea.

Vicepremierul a spus că în zonă a „fost o organizare de şantier” şi este o „zonă care nu produce nimic în acest moment”,

„Acolo poate fi un proiect pentru turism, dacă cei de la CJ vor avea inteligenţa necesară şi maturitatea necesară să facă un proiect, care să se califice pentru a fi aprobat, poate deveni o zonă frumoasă, cu potenţial”, a precizat Dragnea.

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Lucia Varga, a declarat pentru gândul că a existat o solicitare din partea CJ Teleorman pentru acest teren către Consiliul de Administraţie al Apelor Române.

„Pentru detalii (despre firmele implicate în concesiuni, n.red.) să îi întrebaţi pe cei de la Apele Române, ei au făcut o analiză din punct de vedere economic şi eu am primit adresa de la Consiliul de Administraţie. Nu am vorbit cu domnul Dragnea despre acest proiect, am lucrat instituţional pe circuitul de avizare. Nu este singura situaţie în care se schimbă administratorul terenurilor”, justifică ministrul Apelor, Ana Varga, pentru gândul.

Varga a spus că în zonă se poate dezvolta un proiect turistic cu finanţare europeană, deoarece se află în apropierea Capitalei.


 

Citește și: