Sorina Ionaşc
829 vizualizări 7 nov 2013

Crin Antonescu şi Victor Ponta au discutat joi despre problema bugetului, a descentralizării şi a proiectului Roşia Montană, fiind discuţii "politice", nu tehnice, preşedintele PNL afirmând că poziţia liberalilor privind problema Roşiei Montane nu se schimbă şi că se vor pronunţa împotrivă.

"Am discutat numeroase probleme, inclusiv cea cu Roşia Montană, dar nu am discutat foarte multe despre acest lucru. Am luat act de faptul că luni se va da votul final. Poziţia PNL o cunoaşteţi, nu se schimbă. Nici eu, nici premierul nu am fost în această comisie, nu suntem niciunul dintre noi responsabili pentru ce s-a întâmplat în comisie. Are un mandat, care se încheie luni, cu un raport care, într-o formă sau alta va trece. Nu am cum să ştiu care va fi raportul de voturi, lucrurile se vor încheia luni. Nu am discutat subiectul Roşia Montană pe fond. Poziţiile PNL sunt cunoscute şi nu acesta a fost subiectul discuţiilor noastre", a declarat Antonescu, la Parlament.

Întrebat de ce s-a întâlnit cu premierul fix înaintea votului pe Roşia Montană, preşedintele PNL s-a arătat iritat, precizând că nu au încălcat nicio lege şi nici nu ar trebui să dea socoteală.

"Haideţi să fim oameni serios, v-am confirmat că ne-am întâlnit, că nu ne-am întâlnit pe ascuns, vă spun ce am discutat, acum îmi cereţi socoteală de ce acuma? Uite aşa am vrut noi, acum, e vreo problemă, am încălcat vreo lege, v-am deranjat cu ceva? Oamenilor li s-a dat darul vorbirii, iar ei vorbesc între ei. Noi suntem şi în situaţia în care conducem nişte partide, avem nişte roluri, mai vorbim între noi, iertaţi-ne", a afirmat Antonescu.

Victor Ponta şi Crin Antonescu au avut, joi, o întâlnire la sediul USL, liderii PSD şi PNL discutând despre proiectul Roşia Montană şi bugetul pe 2014.

Întrevederea vine după ce ieri seară comisia specială din parlament nu a putut lua o decizie din lipsă de cvorum, potrivit unor surse parlamentare, pesediştii evitând un vot de respingere.

Şedinţa a fost suspendată spre miezul nopţii pe motiv de lipsă de cvorum. Deşi au fost înregistraţi ca absenţi, mai mulţi parlamentari din comisie erau pe holurile parlamentului. Pesediştii Gabriela Firea şi Florin Iordache negociau cu pepedediştii Tudor Ciuhodaru şi Constantin Popa.

Membrii comisiei pentru Roşia Montană au hotărât  joica raportul final pe proiectul de exploatare să fie finalizat joi, după dezbateri, urmând ca votul final să fie dat luni, la ora 18.00.

Citește și: