Cristian ANDREI
1354 vizualizări 14 dec 2014

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a chemat la o şedinţă, la Ministerul Dezvoltării, mai mulţi şefi de organizaţii pentru a discuta despre măsurile propuse pentru reformarea partidului. La întâlnirea de la minister nu participă toţi şefii de filiale, ci doar cei convocaţi de Liviu Dragnea. 

Tema principală a discuţiei, aşa cum a confirmat Liviu Dragnea, la final, a fost ideea separării funcţiei politice de cea administrativă, perspectivă care îi nemulţumeşte pe preşedinţii CJ, nevoiţi, în acest scenariu, să renunţe la conducerea filialelor de partid din judeţ. Deocamdată, s-a obţinut amânarea cu câteva luni a deciziei. "S-a discutat despre separarea funcţie politice de cea administrativă. Concluzia a fost că mergem să discutăm azi şi în CEx, că e de luat în seamă, aşa încât în primăvară, la Congres, să introducem în statut această prevedere", a rezumat Dragnea conţinutul discuţiilor de la MDRAP.

Dragnea a anunţat la începutul acestei săptămâni că va propune la Comitetul Executiv ca funcţiile politice să fie separate de cele administrative. În replică, mai mulţi şefi de organizaţii din teritoriu au cerut decuplarea funcţiilor politice de cele administrative şi la Bucureşti. Astfel premierul Ponta ar trebui să aleagă între funcţia de preşedinte de partid şi cea de la Palatul Victoria. 

După ce Marian Oprişan şi Paul Stănescu au criticat planul de reformă propus de Dragnea, preşedintele executiv al PSD a înroşit telefoanele mai multor şefi de organizaţii care au fost chemaţi la discuţii pentru a li se explica planul de bătaie. 

Citește și: