52 vizualizări 19 apr 2011

"Trebuie să aşteptăm raportul ANI şi apoi vom vedea. Personal, nu cred că domnul Botiş are motive care să conducă la o demisie. Decizia îi va aparţine dumnealui", a declarat vicepreşedintele PDL Ioan Oltean pentru gândul.

Ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, a recunoscut, luni seara, că soţia sa este angajată pe post de consilier într-o asociaţie care a obţinut 500.000 de euro din fonduri europene şi guvernamentale. În plus, Asociaţia Parteneriat Euroactiv Bistriţa are sediul chiar în casa ministrului din Bistriţa. Fondurile europene au fost aprobate de o autoritate aflată în subordinea ministerului condus de Botiş. Proiectul prin care respectiva asociaţie a primit bani a fost depus şi aprobat în mai puţin de o lună, în timp ce Botiş era deja ministru. Reprezentantul asociaţiei este fostul şef de cabinet parlamentar al ministrului.

Ministrul a apărut în direct la RTV şi a susţinut ca nu are nicio legătură "directă" cu asociaţia din Bistriţa, dar a recunoscut că el a înfiinţat asociaţia "prin 2005-2006" şi că este găzduită "fără a plăti niciun euro din fonduri europene" în casa sa. Botiş a mai declarat: "Aş putea să îmi dau demisia dacă este o problemă de moralitate. Reflectez la demisie".

Citește și: