Cristian ANDREI
12117 vizualizări 29 aug 2012

Fostul ministru de Interne, Ioan Rus, a declarat ieri că l-a anunţat pe premierul Victor Ponta că va demisiona din cauza presiunilor făcute asupra sa pentru modificarea listelor electorale permanente. Pe actualul ministru delegat pentru Administraţie, Radu Stroe, Rus l-a caracterizat drept “un şmecheraş de mâna a doua”.

Citeşte şi CFR CLUJ - FC BASEL LIVE, în manşa retur din play-off-ul LIGII CAMPIONILOR
"La sfârşitul zilei au numit pe Stroe în locul lui Dobre, da? Care a făcut puţin joc de gleznă la televizor cum o să schimbe el la Curte, că ce date va aduce, după care a adus axact aceleaşi date. La sfârşit , pe stradă, aşa la nivel de şmecher de Bucureşti a fost foarte interesant câteva zile, după care în momentul în care i s-a pus o hârtie pe care să o semneze, ce să semneze altceva, decât realitatea. Şi-atunci practic noi am plecat, domnu ăsta, ministru delegat, nu-mi pare rău de mine, doar de Dobre îmi pare rău, care este excepţional specialist în administraţie. Pe domnul Stroe acesta nu îl cunosc, decât aşa cât l-am văzut, mi s-a părut un şmecheraş de mâna a adoua”, a spus fostul ministru de Interne, Ioan Rus, la postul Transilvania Live.

Rus a dezvăluit că a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta care i-a spus despre nemulţumirile din PNL, PSD şi PC în legătură cu listele electorale permanente.

“Domnule, înţelegi ce zic, că nu se poate? Dar conducerea uite ce spune. Bun, atunci avem două variante: pe de-o parte Băsescu vrea să fie mai mult de 18 milioane, dumneavoastră vreţi să fie mai puţin de 18 mil, conducerea partidului, eu am două soluţii atunci: să m-ascund în spatele d-voastră, ca să rezistăm presiunii partidelor noastre, ceea ce n-o să fac niciodată sau să plec”, a declarat Rus.

Şi fostul ministru delegat pentru Administraţie, Victor Paul Dobre, a acuzat presiunile la care a fost supus din partea PNL şi a lui Crin Antonescu pentru a trimite la Curtea Constituţionale un număr mai mic de persoane înscris pe listele electorale permanente, pentru a se realiza cvorumul de prezenţă la referendumul din 29 iulie.

"Atacul domnului Ioan Rus este îndreptat nu numai împotriva ministrului delegat pentru Administraţie, ci şi împotriva Ministerului Administraţiei şi Internelor şi constituie un act nedemn, rău intenţionat şi fără niciun fundament tehnic, juridic sau politic, producând prejudicii de imagine nejustificate. Menţionăm faptul că acuzele, insinuările şi calificativele folosite în mod gratuit nu onorează pe nimeni, şi în principal pe cel care le atribuie, şi nici nu pot reprezenta scuze în ochii opiniei publice pentru ceea ce a făcut sau nu  autorul acestei alegaţii", a fost răspunsul liberalilor.

Citește și: