839 vizualizări 31 oct 2019

”Vedem că abia acum (la 30 de ani de la Revoluţie - n.r.) începem să scăpăm de comunism şi vedem că, de fapt, ce ne-a ţinut în urmă, ce ne-a ţinut ca şi cum am fi avut o piatră de moară legată de gât este PSD. PSD este cauza principală pentru care România nu s-a dezvoltat mai mult, nu s-a dezvoltat mai bine, dar avem acum speranţă. Avem speranţă să schimbăm lucrurile. Această schimbare trebuie să fie una profundă, această schimbare trebui să ducă la sfârşitul perioadei de tranziţie. Nu putem noi, românii, să rămânem ancoraţi într-o veşnică tranziţie. Trebuie să începem să păşim pe calea cea dreaptă. Ori asta se poate numai dacă îndepărtăm PSD de la putere pentru o perioadă lungă de timp. Altfel, schimbarea nu se va produce”, a declarat la Târgovişte Klaus Iohannis.

El a mai spus că lipsa autostrăzilor este cauzată de ”catastrofei administrative pesediste”.

”Ne uităm în jur când rudelor sau prietenilor noştri nu le merge prea bine şi ne întrebăm unde sunt spitalele moderne pe care ni le dorim şi la care am visat, de ce nu le avem. Păi din cauza guvernării eşuate pesediste”, a adăugat şeful statului.

El a mai afirmat că vrea să coordoneze munca de reconstrucţie în România.

”Îmi doresc să terminăm cu aceste discuţii contraproductive între cele două părţi ale executivuluipreşedinte şi guvern. Ne dorim şi, recunosc, îmi doresc un guvern cu care putem să lucrăm împreună, un guvern cu care, după atâţia ani, ne apucăm de treabă pentru români. Este foarte, foarte mult de lucru. Trebuie să reconstruim marile sisteme ale României. Trebuie să refacem justiţia şi să reluăm lupta anticorupţie. Trebuie să transformăm economia României într-o economie sustenabilă. Trebuie să facem şcolile sigure pentru elevi şi pentru profesori. Trebuie să construim acele spitale pe care le-am promis. Trebuie să garantăm pensionarilor pensiile. Trebuie să dezvoltăm infrastructura pe care am mai promis-o şi au mai promis-o şi alţii”, a mai spus Iohannis.

Citește și: