Diana Grigore
130 vizualizări 12 mai 2019

„Preşedintele a organizat acest referendum care nu este decât o diversiune pentru a îi permite să fure startul pentru alegerile prezidenţiale, pentru că altfel nu ar fi avut ce să caute la alegerile pentru Parlamentul European. E o manevră care face ca dezbaterea despre alegerile europene una secundară”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, duminică, la România TV, întrebat dacă preşedintele României a greşit că s-a implicat în campanie alături de PNL.

Întrebat ce opinie are despre atacul lui Dacian Cioloş la şeful statului, liderul ALDE a răspuns: „Cred că preşedintele face o greşeală abandonând rolul constituţional, acela de arbitru imparţial. În momentul când preşedintele devine actor politic el nu mai are niciun fel de credibilitate. România este într-o criză politică majoră. Nu cred că în ultimii 20 de ani România a fost atât de polarizată. Sigur că rolul preşedintelui ar fi trebuit să fie pentru netezirea asperităţilor, pentru revenirea la dialog şi cred că aici ar fi trebuit să se gândească de două ori înainte de a acţiona”.

Dacian Cioloş a declarat că USR-PLUS propune modificarea Constituţiei, în sensul în care preşedintele României să îşi asume deciziile luate, precizând că dacă nominalizezi în fruntea Guvernului toate marionetele lui Liviu Dragnea, atunci trebuie să îţi asumi responsabilitatea. Liderul PLUS a mai spus că în viitoarea Constituţie ar trebui să fie stipulat şi ca Parlamentul să fie dizolvat, dacă eşuează un referendum de suspendare a şefului statului.

Klaus Iohannis a fost prezent pentru prima oară la mitingul organizat de PNL sâmbătă la Iaşi pentru alegerile europarlamentare şi referendumul pe justiţie. Şeful statului a spus că PSD a fost la Iaşi ca să îi umilească pe ieşeni, spunându-le că europarlamentarele şi referendumul nu sunt importante, sunt nişte „poveşti”, însă acea gaşcă „care vrea să pună mâna pe România” se înşală.

Preşedintele României a amintit şi de Summitul de la Sibiu de joi, unde au venit toţi liderii UE, precizând că România contează în Europa, precum şi votul românilor în 26 mai.

 

Citește și: