Alexandru Costea
440 vizualizări 10 dec 2019

„Ştiu că aceasta chestiune se discută şi se dezbate în comisia de specialitate şi cred că este mai bine să mă exprim după ce se clarifică dumnealor între ei în ce fel de doreşte promovarea acestei legislaţii. Dar da, este clar că trebuie făcut ceva în aceasta zonă, fiindca pur şi simplu PSD-ul a exagerat cu aceste pensii speciale. Pe de altă parte este clar că sunt categorii care trebuie să beneficieze de acest tip de pensie, fiindcă au un serviciu foarte special. De exemplu, nu cred că cineva vrea să renunţe la pensiile de serviciu ale militarilor”, a precizat Klaus Iohannis.

De asemenea, acesta a spus că nu susţine eliminarea pensiei speciale nici în cazul magistraţilor.

„Este un specific aparte. Magistratul are o răspundere enormă, un stres enorm, o încărcare profesională ieşită din comun şi acordarea pensiilor speciale pentru magistraţi mi se pare o măsură care trebuie menţinută”, a afirmat Iohannis.

Raluca Turcan a anunţat că PNL a decis, în şedinţa BEX de luni, ca partidul să susţină anularea pensiilor speciale, cu excepţia celor militarilor şi magistraţilor. Vicepremierul a precizat că în paralel Guvernul vrea să vină cu o Lege a pensiilor care să elimine inechităţile în calcularea pensiilor.

 

Citește și: