Andrei Luca POPESCU
3904 vizualizări 5 nov 2015

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat reprezentanţii societăţii civile la consultări, vineri. Preşedinţia invită, printr-un comunicat de presă, coaliţiile de organizaţii non-guvernamentale să vină la consultări, desemnându-şi câte un reprezentant.

Iohannis îi invită şi pe manifestanţi „să indice persoanele care au un grad ridicat de reprezentativitate pentru mişcările civice din ultimele zile” şi să trimită propunerile cu numele şi datele lor de contact până joi, 5 noiembrie, ora 24.00, pe adresa de email „consultari@presidency.ro”.

„Un număr important de organizaţii non-guvernamentale şi-au luat ca misiune reforma instituţiilor publice, transparentizarea şi democratizarea proceselor politice şi au contribuit semnificativ la politici publice mai bune şi în serviciul cetăţeanului. Pe de altă parte, zeci de mii de cetăţeni au decis să iasă în stradă pentru a manifesta paşnic şi pentru a-şi exprima nemulţumirile”, arată Preşedinţia în comunicatul de presă.

Preşedinţia precizează că discuţiile se vor desfăşura „într-un cadru de dialog funcţional, care presupune, inevitabil, un număr limitat de reprezentanţi”.

„Societatea civilă va rămâne şi pe viitor un partener de dialog al Administraţiei Prezidenţiale şi astfel de consultări vor avea loc cu regularitate”, mai precizează comunicatul de presă.

Citește și: