Gandul.info
Cristina ANDREI
904 vizualizări 1 dec 2017

„Dragi români, astăzi este Ziua noastră Naţională, o zi în care cu toţii, oriunde ne-am afla, ne sărbătorim patria. În 1918 românii au trăit emoţia reîntregirii. De atunci, 1 Decembrie reprezintă idealul nostru ca naţiune de a fi liberi şi uniţi într-o Românie prosperă, condusă de politicieni responsabili şi integri. Acum, în prag de Centenar, este un bun prilej să reflectăm la cum vrem să arate ţara noastră. Numai împreună, implicaţi şi determinaţi vom reuşi să construim o Românie puternică şi respectată în Europa şi în lume. La mulţi ani dragi români, la mulţi ani România!", a fost mesajul transmis de Iohannis cu ocazia Zilei Naţionale. 

Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din MApN, MAI şi SRI, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa de 1 decembrie, la parada militară de Ziua Naţională a României.

Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României va începe la ora 11.00 şi se va desfăşura în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Cei peste 300 de militarii străini vor fi din Bulgaria, Canada, Franţa, Germania, Grecia, Italia, Polonia, Portugalia, Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord, Republica Moldova, Slovacia, SUA, Turcia şi Ucraina, anunţă Ministerul Apărării Naţionale.

La parada de 1 Decembrie vor asista preşedintele Klaus Iohannis, premierul Mihai Tudose, precum şi preşedinţii celor două camere ale Parlamentului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.Aceştia din urmă însă nu vor sta în tribuna oficială, refuzând invitaţia şefului statului. 

Citește și: