Dana Stanila
458 vizualizări 14 feb 2017

"Oamenii au tot dreptul să protesteze şi, pentru a arăta că eu recunosc acest drept, am ieşit şi am încercat un dialog cu protestatarii. A fost un pic dificil din cauza zgomotului, dar am înţeles mesajul lor. Nu voi demisiona, dar ei, sigur, au dreptul să-şi spună nemulţumirea", a declarat Iohannis, marţi, la Palatul Cotroceni.

Întrebat cum vede faptul că protestele continuă, Iohannis a precizat că "oamenii sunt în continuare nemulţumiţi" şi că "şi-au pierdut încrederea în Guvern şi în PSD".

"Acest lucru îl spun ei în piaţă. Cine are urechi să audă. Oamenii care protestează spun ce doresc ei. Politicienii ar trebui să facă bine să asculte şi să tragă nişte concluzii", a subliniat şeful statului.

Întrebat dacă demisia lui Florin Iordache din fruntea Ministerului Justiţiei este suficientă, pentru a detensiona situaţia, Iohannis a răspuns că rezolvarea trebuie să vină dinspre PSD.

Întrebat dacă ar trebui să mai urmeze demisii, după cea a lui Florin Iordache, şeful statului a spus că politicienii ar trebui să asculte vocea celor care protestează.

Citeste mai mult: adev.ro/

"Mingea este la coaliţia de guvernare. Rezolvarea trebuie să fie căutată şi găsită de cei care au creat problema. Problema a fost creată de felul în care Guvernul a încercat să legifereze, susţinut de PSD, în domeniul justiţiei şi atunci tot PSD să vină cu soluţiile", a mai spus şeful statului.

 

 

Citește și: