Cristian ANDREI
27011 vizualizări 13 nov 2014

Klaus Iohannis a vorbit despre sprijinul Angelei Merkel în contextul în care fusese întrebat despre relaţia contracandidatului său, Victor Ponta, cu cancelarul german. Ştiu şi cine a intermediat vizita. Ştiu şi ce-au vorbit. Nu-i cazul să se laude", a comentat lapidar, Iohannis.

Cerându-i-se să detalieze de unde ştie "ce au vorbit", Iohannis a susţinut că unul dintre apropiaţii său a participat la discuţie. "Foarte simplu. Un politician foarte apropiat de mine a fost acolo", a spus candidatul ACL.

Întrebat, în acest context, dacă el însuşi consideră că are sprijinul cancelarului german, Iohannis s-a declarat convins că are "un sprijin foarte larg", invocând o scrisoare trimisă de Angela Merkel în timpul campaniei electorale:  "Categoric că mă susţine. Mi-a şi scris această chestiune că mă susţine. Da, am o scrisoare de la domnia sa".


Sursa foto: Captură Adevărul LIVE

Momentul a fost folosit de Iohannis pentru a cere staff-ului său scrisoarea, datată 28 octombrie, şi a le-o şi arăta jurnaliştilor.

Gândul prezintă textul integral al scrisorii în limba germană trimise de Angela Merkel înaintea primului tur de scrutin:

"Stimate domnule Johannis,

Am aflat cu bucurie de candidatura dumneavoastră la alegerile prezidenţiale din România, pe 2 noiembrie. Cetăţenii români regăsesc în dumnevoastră o serie de virtuţi, care în Europa sunt apreciate în mod deosebit. În calitate de primar al Sibiului aţi dovedit competenţe administrative şi un spirit european autentic. Prin aderarea PNL la Partidul Popular European şi prin asocierea cu PDL veţi construi o forţă puternică a clasei mijlocii. Vă doresc multă determinare şi multă energie şi sper să aveţi succes şi dumneavoastră şi Alianţa Creştin-Liberală.

Cu multă prietenie,

Angela Merkel"

Citește și: