Andi Manciu - Mediafax
313 vizualizări 13 nov 2014

"BEC a reconfirmat că, da, se pot înfiinţa secţii de votare suplimentare în diasporă dacă se doreşte acest lucru. Ca atare, domnule Ponta, chemaţi-l pe ministrul de Externe, scoateţi-l din relanti, băgaţi-l în viteză să rezolve aceste probleme", a spus Iohannis.

El a făcut referire la faptul că iar l-ar fi "prins pe domnul Ponta cu minciuna".

Iohannis a citit în conferinţa de presă un mesaj de pe telefon primit "de la un prieten", despre care a precizat apoi că este Bernd Fabritius, parlamentar german.

"Vă amintiţi, la o dezbatere a spus domnul Ponta că a vrut să-mi dea mie lecţii cu Germania. Mare specialist în alde Germania e domnul Ponta, că sunt cinci secţii de votare şi că nu se pot face altele, fiindcă legea şi nu ştiu ce ... minţea el pe acolo. Ei, uite, mi-a scris cineva din Germania. Din limba germană o să fac o traducere liberă. Zice aşa: este suficientă o solicitare oficială şi fără nicio problemă şi cu sprijin logistic din partea autorităţilor locale se pot amenaja secţii de votare suplimentare. Ministerul de Externe din Berlin a informat de acum câteva zile, pe omologii lor din Bucureşti, despre această posibilitate, însă nu a fost solicitat nimic. Am confirmări ferme din partea primăriilor Munchen, Ingolstadt şi Augsburg că până duminică ar face orice este necesar să se înfiinţeze noi secţii de votare dacă România doreşte acest lucru. Este un sms din partea deputatului în Parlamentul Germaniei domnul Bernd Fabritius", a spus liderul PNL.

Iohannis i s-a adresat din nou lui premierului: "Deci, domnule Ponta, dacă mai veniţi tot cu hârtiuţe, faceţi-le ca lumea. Faceţi copiuţe ca lumea".

Premierul Victor Ponta l-a întrebat, marţi, la confruntarea de la Realitatea TV, pe Klaus Iohannis câte secţii au fost în Germania, iar acesta l-a acuzat pe şeful Guvernului, fără a răspunde, că a organizat execrabil alegeerile din diaspora, invocând relatările unui prieten care a mers la vot.

Ponta a venit la Realitatea TV împreună cu Daciana Sârbu şi Gabriela Firea. Ulterior în platou a ajuns şi Klaus Iohannis, cu reprezentanţi ai staff-ului său. Cei doi au dat mâna în platou, înainte de începerea emisiunii şi au purtat un scurt dialog, râzând.

Primul subiect abordat a fost legat de votul din diaspora de la primul tur.

Premierul a declarat, răspunzând unei întrebări, că toţi românii din diaspora vor putea vota la turul 2, ulterior acuzând o confiscare a temei votului în diaspora de către Klaus Iohannis şi ACL în săptămâna de după 2 noiembrie.

Ponta l-a întrebat pe Iohannis dacă ştie câte secţii au fost în Germania. Liderul ACL nu a răspuns, însă a relatat că un prieten din Germania l-a întrebat, telefonic, din Munchen, ce are de făcut pentru a vota şi i-a povestit că votarea merge greu.

Iohannis l-a acuzat pe Ponta că a organizat "execrabil" primul tur al prezidenţialelor în diapora. "Au fost bruscaţi cetăţenii de poliţiile altor state pentru că şi-au cerut dreptul la vot Dumneavoastră ar fi trebuit să demisionaţi, domnule Ponta, nu domnul Corlăţean!", i-a spus Iohannis lui Ponta.

Citește și: